Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Natur & Kultur överlåter agentverksamhet

21 april, 2021

Agentverksamheten Partners in Stories som drivits som ett varumärke under Natur & Kultur Media i Stockholm AB, ett dotterbolag till Stiftelsen Natur & Kultur, övergår till agenturen Albatros Agency genom ett överlåtelseavtal, och licenskatalogen kommer framledes att hanteras av Albatros agency.

Albatros Agency driver idag agentverksamhet med inriktning på rättigheter inom film och TV, och har sedan 2019 hanterat filmrättigheter åt Partners in Stories. Nu startar Albatros en litterär gren av agenturen.

Natur & Kultur fortsätter samarbetet med Albatros kring utvalda titlar. Agenturerna Koja, som arbetar med barn- och ungdomsböcker, och Bennet, som arbetar med fackböcker inom dotterbolaget Natur & Kultur Media i Stockholm AB drivs vidare som tidigare.

För mer information kontakta gärna

Per Almgren, vd Natur & Kultur per.almgren@nok.se, 070–650 92 33

Richard Herold, publicistisk chef Natur & Kultur, rihe@nok.se, 070 230 70 82

Elin Sandström Lundh elin@albatrossagency.com


Förlaget Natur & Kultur är en stiftelse som utan ägare kan agera självständigt och långsiktigt. Natur & Kultur grundades 1922 och ger ut läromedel, akademisk litteratur och allmänlitteratur. Vårt mål är att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning verka för tolerans, humanism och demokrati.