Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Natur & Kultur lanserar innovativt läromedel för programmering i matematik

11 april, 2018
Natur & Kultur lanserar läromedel som gör det enkelt för elever och lärare att komma igång med programmering i matematik.

Idag släpps en kostnadsfri demoversion av nyheten NOKflex Code – programmering i matematik. NOKflex Code är en webbaserad programmeringsmiljö där elever på högstadiet och gymnasiet enkelt kan komma igång med programmering i matematik.

Från och med höstterminen 2018 gäller de nya kurs- och ämnesplanerna för årskurs 7–9 och gymnasiet, där programmering ingår som en del av matematikämnet. Det gör att lärare och elever har behov av ett läromedel som knyter samman matematik och programmering. Nu lanserar Natur & Kultur nyheten NOKflex Code, där ambitionen är att eleverna ska nå ännu längre i matematik med hjälp av programmering.

– Vi har tolkat läroplanen och utvecklat ett digitalt stöd för lärare och elever. Programmering ska bidra till undervisningen, och vi vill att den ska skapa nya möjligheter att arbeta med matematik. Det är den visionen vi har jobbat efter, säger Daniel Barker, utvecklare av NOKflex Code och NOKflex Matematik.

Teori och praktik i samma vy
NOKflex Code innehåller både teori och uppgifter. Det finns även en webbaserad programmeringsmiljö där eleverna kan skriva och köra program. Produkten är uppbyggd i längre slingor där eleven går igenom olika områden inom programmering, och kortare slingor med nära koppling till matematiska uppgifter och problemlösning.

Testa på SETT-mässan
NOKflex Code lanseras i september, men redan idag släpps en demoversion där lärare och elever kan lära känna produkten. På SETT-dagarna på Kistamässan i Stockholm kan besökare i Natur & Kulturs monter få en  genomgång och själva testa. Daniel Barker föreläser även på temat programmering i matematik under SETT-mässan.

Se föreläsningarna den 12 april kl 13.00 i M4 och 13 april kl 10.00 i M5. Testa NOKflex Code i Natur & Kulturs monter H:43, eller direkt här: http://www.nokflexcode.se.

Om NOKflex Code:

NOKflex Code – programmering i matematik är en webbaserad programmeringsmiljö där elever på högstadiet och gymnasiet lätt kan komma igång och lära sig att programmera i matematik.

I demoversionen får du en introduktion till grundläggande programmering i Python3. Demon består av 13 arbetsblad och 10 kontrollfrågor och tar ungefär en timme att arbeta igenom.

Hösten 2018 kommer NOKflex Code att innehålla mer om programmering i Python3 och matematiska problem som kan lösas med hjälp av programmering. Releasedatum för NOKflex Code är 3 september. Demoversionen kommer att finnas tillgänglig fram till dess.

NOKflex Code ges ut av Natur & Kultur och kommer att ingå i NOKflex Matematik.
Pris: 99 kr/användare och år.

NOKflex Code kan även köpas fristående.
Pris: 59 kr/användare och år.

Testa här: www.nokflexcode.se