Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Löften till en son – Joe Bidens memoarer precis utgivna på svenska

10 november, 2020

I lördags blev det klart att Joe Biden blir USA:s nästa president. Natur & Kultur har precis publicerat Joe Bidens memoarer Löften till en son Ett år av sorg, hopp och mening.

I memoarerna får svenska läsare för första gången möta människan Joe Biden. I boken följer vi familjen Biden under ett kritiskt år i deras liv. Det är slutet av Barack Obamas tid vid makten, runt om i världen pågår konflikter i bland annat Irak och Ukraina, och familjen Biden drabbas av en personlig katastrof då sonen Beau får besked att han har en hjärntumör – och kämpar för sitt liv.

Löften till en son skildrar både det lilla och det stora i livet, Bidens historia har kantats av personliga tragedier och politiska framgångar, något som ofta lyfts fram i valet är just hans förmåga till empati på grund av sitt förflutna. Boken är en unik inblick i amerikansk politik och ett intimt porträtt av USA:s blivande president.

2015 lovade Joe Biden sin son Beau, alldeles innan han dog i cancer, att vara trogen det han arbetat för under alla år och fortsätta sitt engagemang. I lördagens tal lovade Joe Biden att han skulle vara en president för alla amerikaner.

Läs mer om boken och ladda ner pressbilder.


Originaltitel:
Promise me, Dad – A year of hope, hardship, and purpose
Översättning: Gunnar Pettersson

För pressinformation kontakta:

Linn Bäckström, PR-ansvarig Sakprosa och Populärvetenskap
076-546 02 50
linn.backstrom@nok.se