Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

​Litteraturvetaren Anna Cullhed till Natur & Kulturs styrelse

9 oktober, 2020

Stiftelsen Natur & Kultur har valt in Anna Cullhed som ny ledamot i styrelsen. Hon är professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet med särskilt fokus på 1700-talets litteratur.

– Vi är väldigt glada över att få välkomna Anna Cullhed till Natur & Kulturs styrelse. Det litteraturvetenskapliga perspektivet är viktigt i styrelsearbetet och Anna Cullheds breda kunskap kommer att vara av stort värde för oss. Hennes fokus på tidigare epokers litteratur ger dessutom många intressanta perspektiv, säger Fredrik Strömholm, styrelseordförande för Natur & Kultur.

Anna Cullhed arbetar som professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. Hennes forskning handlar framför allt om 1700-talets svenska och europeiska litteratur. Hon har bland annat forskat om gestaltningen av den antika mytens Medea och skrivit en bok om den svenske 1700-talspoeten Bengt Lidner. Anna Cullhed är forskningsansvarig i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och medlem av redaktionsrådet för Stockholm University Press.

– Jag ser fram emot att arbeta för Natur & Kultur, en stiftelse med ett uttalat bildningsuppdrag och det enda större förlaget i Sverige med utgivning av både läromedel och allmänlitteratur. Här finns ett långsiktigt engagemang för humanistiska värden, där jag tror att jag med min bakgrund kan bidra, säger Anna Cullhed.

Anna Cullhed ersätter professor Johan Svedjedal som lämnade styrelsen tidigare i år.

För mer information:
Fredrik Strömholm, styrelseordförande Natur & Kultur 
fredrik.stromholm@impilo.se, 076-115 10 65

Anna Cullhed, professor Stockholms universitet och ny styrelseledamot i Natur & Kultur
anna.cullhed@littvet.su.se 070-954 87 91

Per Almgren, vd Natur & Kultur,
per.almgren@nok.se, 070-650 92 33


Fakta: Om Anna Cullhed

Titel: Professor i litteraturvetenskap.
Aktuell: Ny styrelsemedlem i Natur & Kultur.
Ålder: 54 år.
Familj: Tre barn.
Bor: I Uppsala.
Intressen: Natur (gärna i Bohuslän) och kultur (från konst och musik till gastronomi).