Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

I dag släpps true crime-podden Söndagsvägen med Peter Englund

21 augusti, 2020
Söndagsvägen - en podcast med Peter Englund

Har du läst Peter Englunds true crime-bok Söndagsvägen? I dag släpps podcasten med samma namn, som i sex avsnitt ger dig det som inte stod i boken – från första idén till sista meningen. Vi hör historien om en mordutredning som var gigantisk 1965 men är bortglömd i dag.

– Att göra en podd om Söndagsvägen var en ny och angenäm upplevelse för mig! Det handlar om exakt samma händelse som beskrivs där, men från en ny vinkel och på ett nytt sätt som bara är möjligt just i en podd, och med material som både belyser och kompletterar boken. Lite grann som en blandning av en "Directors cut" och en sådan där löpande kommentar från regissören man kan få till vissa DVD-filmer, säger Peter Englund.

Söndagsvägen handlar om mordet på Kickan Granell som en kväll i juni 1965 påträffas död i sitt hem, i ett idylliskt radhusområde söder om Stockholm. Den mordutredning som sedan inleds blir den största och mest komplicerade mordutredningen i Sverige före Palmemordet. Berättelsen som bygger på djupgående arkivstudier och intervjuer, ger oss inte bara sanningen om ett brott, utan är även en skildring av Sverige under rekordårens topp.

–Podd är ett briljant sätt att förlänga läsupplevelsen. Lyssnaren som redan har läst Söndagsvägen får nya intryck, och den som inte läst boken ännu ska bli sugen på att göra det, säger Andreas Utterström, producent på Commercial Content.

I dag släpps podcasten Söndagsvägen med Peter Englund. Finns där poddar finns. 

Podcasten Söndagsvägen är ett samarbete mellan Natur & Kultur, Commercial Content och Bauer Media.

Natur & Kultur, Kristina Billow  krbi@nok.se

Commercial Content, Andreas Utterström andreas@commercialcontent.se

Bauer Media, Lovisa Ohlson  lovisa.ohlson@bauermedia.se