Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Historien bakom 2018 års Nobelpris i medicin

3 december, 2018
Boken Genombrottet där två av huvudpersonerna är årets Nobelpristagare James Allison och Tasuku Honjo.

I reportageboken Genombrottet berättar journalisten Charles Graeber om bakgrunden till de enastående, vetenskapliga upptäckter som årets Nobelpristagare James Allison och Tasuku Honjo kommit fram till. Boken kommer ut i svensk översättning i april 2019 och är den första som beskriver den vetenskapliga utvecklingen av immunterapi – en helt ny metod för att behandla cancer.

”Charles Graeber beskriver mycket målande och spännande hur detta genombrott inom cancerforskningen gick till. Själv är jag övertygad om att den typ av forskning som beskrivs i den här boken kommer att leda fram till att vi kan få patienter som tidigare var hopplöst förlorade i sin cancersjukdom att överleva och i vissa fall till och med bli botade”, skriver Rolf Kiessling i bokens förord.

I berättelsens kärna finns de djupt mänskliga erfarenheterna hos patienter och anhöriga, där de medicinska upptäckterna inbjuder till en enorm optimism över att vi nu funnit en ny och mycket framgångsrik behandlingsmetod mot cancer.

Vi beslöt att ge ut boken innan årets Nobelpris tillkännagavs. Med priset får de medicinska upptäckterna den uppmärksamhet som de verkligen förtjänar. Det här är en otrolig historia, säger förläggaren Lena Forssén.

Charles Graeber är en framstående amerikansk vetenskapsjournalist med inriktning på längre reportage.


Sagt om boken:

”Knivskarp och spännande – en inspirerande medicinsk berättelse.”
BBC

Engagerande … I Graebers händer blir berättelsen om immunonkologins framväxt lika spännande som hjärtskärande. Vi dras med in i berättelserna om de modiga och desperata patienterna som testar de framväxande behandlingarna … Vi kan inte undgå att se oss själva, våra vänner och närstående i de här berättelserna.”
The Wall Street Journal


För mer information, kontakta:
Linn Bäckström, pr-ansvarig för sakprosa och populärvetenskap
Telefon: 08-453 86 83
linn.backstrom@nok.se