En handbok om indigo nominerad till Svenska Designpriset

30 augusti, 2017
"Superkul att vi blir uppmärksammade för en bok med en annorlunda bindning", säger Maria Nilsson, utgivningsansvarig för illustrerad fakta på Natur & Kultur om att En handbok om indigo har nominerats till Svenska Designpriset.

För tredje året i rad är en bok från illustrerad fakta nominerad till Svenska Designpriset.

- Superkul! Och extra roligt att vi blir uppmärksammade för en bok med en annorlunda bindning, där ryggen är mönstrad och bara klistrad i den bakre pärmen, säger Maria Nilsson, förläggare och utgivningsansvarig för illustrerad fakta på Natur & Kultur.

Bakom hantverksboken En handbok om indigo - färgning & projekt står projektteamet:
Douglas Luhanko & Kerstin Neumüller, författare
Fredrik Ottosson, fotograf
Sebastian Wadsted, formgivare
Therése Karlsson, illustratör
Elisabeth Fock, redaktör
Maria Nilsson, förläggare

Svenska Designpriset utser årligen Sveriges bästa visuella kommunikationen inom kategorier som reklam, redaktionell webb, print, event, identitet och information. Tävlingen instiftades under Designåret 2005 då regeringen storsatsade på Sveriges designers och formgivare, och innefattar 22 Guldmedaljer och 20 Silverdiplom till Sveriges bästa designers.

Bland tidigare nomineringar från illustrerad fakta i kategorin Redaktionell print Bok märks bland annat Daniel Crespi och Mikael Einarssons kokbok Hedonisten, Elin Unnes Herbariet och Erik Videgårds Facing heaven, som också vann kategorin.

Vinnare i Svenska Designpriset utses den 19 oktober på Rondo i Göteborg.