Det går för närvarande inte att handla produkter pga. ett planerat driftunderhåll. Vi öppnar e-handeln så fort underhållet är klart och tackar för ditt tålamod!
Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Bo Hejlskov expert i nya tv-serien Superungar

25 oktober, 2018

Natur & Kulturs författare Bo Hejlskov Elvén och Christopher Gillberg medverkar som experter i den nya tv-serien "Superungar" med premiär ikväll kl 21 i SVT1 och på UR Play. Programserien ska hjälpa barnfamiljer som lever med diagnoser som adhd och autism. 

Serien ger en unik inblick i den stress och påfrestning som är vardag för många människor i Sverige. Med adhd, autism eller andra neuropsykiatriska diagnoser blir många saker i vardagen svårare att hantera. Programledaren Måns Möller tar hjälp av Sveriges främsta experter för att få vardagen att fungera lite smidigare för barnen och deras föräldrar.

En av de medverkande experterna är Natur & Kulturs författare Bo Hejlskov Elvén, leg. psykolog, författare, handledare, utbildare och föreläsare inom lågaffektivt bemötande. 

– Ganska enkla knep kan ge stor avlastning i vardagen för de här familjerna, säger Bo Hejlskov Elvén. Ett sätt att till exempel få lugnare och mindre bråkiga morgnar är att bestämma i förväg vem som har överblicken och tar ansvaret för att det som ska hända händer. 

Bo Hejlskov Elvén är författare till flertalet böcker om lågaffektivt bemötande inom olika områden, bl.a.

En annan av experterna i programmet är Christopher Gillberg, författare till  boken Essence – om adhd, autism och andra utvecklingsavvikelser (Natur & Kultur 2018). Gillberg är universitetssjukhusöverläkare och professor i barn- och ungdomspsykiatri vid Göteborgs universitet, universiteten i Glasgow och Edinburgh samt vid Institute of Child Health, London. I maj 2016 hedrades Christopher Gillberg genom att erhålla det prestigefulla priset INSAR Lifetime Achievement Award vid International Meeting for Autism Research (IMFAR).

Natur & Kultur har en bred utgivning för behandlare, lärare, skolpersonal, anhöriga och personer med neuropsykiatriska diagnoser. För boktips, se: https://www.nok.se/neuropsykiatri

Om du vill komma i kontakt med författarna, kontakta Sanna Wallin på: sanna.wallin@nok.se