Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Årets viktigaste bok är här!

6 november, 2020

Natur & Kultur ger idag ut den legendariske naturfilmaren Sir David Attenboroughs omskakande och hoppfulla bok Ett liv på vår planet.

Boken är en personlig skildring av Attenboroughs nästan sjuttio år som naturfilmare, och de miljöförändringar han sett under sin livstid. Sir David Attenborough är nu 94 år gammal.

-Den här boken är mitt vittnesmål och min vision för framtiden. Den är berättelsen om hur vi kom att begå detta vårt största misstag och hur vi, om vi agerar nu, fortfarande kan rätta till det.

Sir David Attenborough tar upp några av de mest akuta utmaningarna som vår planet står inför och visar på omfattningen av den förlust av biologisk mångfald som skett under hans livstid. Men han har också ett hoppfullt budskap för framtida generationer.

Natur & Kulturs publicistiske chef Richard Herold:

-David Attenborough har genom sina filmer fått generation efter generation av tv-tittare att förundras över livet på vår planet. Denna bok är hans livsverk – med ett uppfordrande budskap som vi behöver ta till oss av omedelbart.

Naturvårdsorganisationen WWF har faktagranskat den nya boken och var medproducenter till filmen ”Ett liv på vår planet” som släpptes på bio och Netflix tidigare under hösten.

—Attenboroughs budskap är både kraftfullt och allvarligt, samtidigt som det är fullt av hopp. Det är bråttom men fullt möjligt att rädda den natur och biologiska mångfald vi alla är beroende av, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.

Natur & Kultur är Sveriges tredje största förlag. Sedan den 1 september är förlaget klimatneutralt enligt standarden PAS 2060, som första förlag i Sverige.

WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen.

För mer information kontakta:

Richard Herold
Publicistisk chef
rihe@nok.se