Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Ametist Azordegan och Finess släpper sällskapspel om den svenska raphistorien

23 november, 2020

Battle om svensk rap är landets första sällskapsspel om den svenska rapmusiken. Musikjournalisten och radioprofilen Ametist Azordegan har med rapparen Jaouli ”Finess” Akofely samlat 420 frågor om genrens milstolpar, aktörer och oförglömliga händelse som skett under dess 40-åriga historia.

Hiphop är idag världens största musikgenre, och den svenska hiphopen har på senare år tagit sin plats i de mest eftertraktade och allmänna musikpriskategorierna och lyssnas på över hela landet oavsett bakgrund. Genren har nu så många decennier på nacken att det går att göra en gedigen frågesport baserad på den. Battle om svensk rap är mer än ett spel – det är en guide till den svenska rapmusikens historia. 

Det här projektet började som en bok om den svenska hiphopens historia, men den enorma utvecklingen inom genren det senaste decenniet gjorde att jag började fundera på formen för min research. Ett gediget sällskapsspel om genren gör att folk interagerar med genrens historia och det går också lätt att uppdatera. Att samla hela 40 år av musikhistoria har varit krävande, vilket gör det här till ett av mina stoltaste ögonblick.
Ametist Azordegan

Hiphopen är mitt liv. Jag har vuxit upp i den, den har format mig och räddat mig. Det känns så rätt och kul för mig att göra det här spelet.
Jaouli ”Finess” Akofely

Ametist Azordegan är etablerad musikjournalist nischad inom hiphopmusiken. Hon var kreativ producent och programledare för landets hittills största radioprogram om den svenska hiphopen Kärleksattacken i Sveriges Radio/P3, och har genom åren recenserat och varit musikkrönikör i bland annat P1 och GP. Hon driver också utbildningsplattformen Din Musikbusiness riktad till hiphopmusiker och är en av initiativtagarna för skapande akademin Juice Studios i Rågsved.

Jaouli "Finess" Akofely är en av landets mest kända rapartister. Han har medverkat i TV4:s program Lyckliga Gatan och hans musik har genom åren streamat miljontals gånger. 2019 medverkande han i Melodifestivalen med låten Inga Problem.

Battle om svensk rap kommer ut i handeln den 11 december.

För mer information kontakta PR-ansvarig:
Ami Mörén, ami.moren@nok.se, 0727054395
Högupplösta pressbilder finns via nok.se/battle-om-svensk-rap