Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

David Attenboroughs omskakande vittnesmål blir bok och film

25 september, 2020
Ett liv på vår planet - en vision för framtiden

Natur & Kultur ger den 6 november ut den legendariske naturfilmaren Sir David Attenboroughs omskakande och hoppfulla bok Ett liv på vår planet

Boken är en personlig skildring av Attenboroughs nästan sjuttio år som naturfilmare, och de miljöförändringar han sett under sin livstid. Sir David Attenborough är nu 94 år gammal.

-Den här boken är mitt vittnesmål och min vision för framtiden. Den är berättelsen om hur vi kom att begå detta vårt största misstag och hur vi, om vi agerar nu, fortfarande kan rätta till det.

Sir David Attenborough tar upp några av de mest akuta utmaningarna som vår planet står inför och visar på omfattningen av den förlust av biologisk mångfald som skett under hans livstid. Men han har också ett hoppfullt budskap för framtida generationer.

Natur & Kulturs publicistiske chef Richard Herold:

-David Attenborough har genom sina filmer fått generation efter generation av tv-tittare att förundras över det enormt rika livet på vår planet. Detta är hans livsverk - en uppfordrande bok med ett budskap som vi behöver ta till oss av omedelbart.

Redan nästa vecka lanseras en Netflixproducerad film, med biopremiär måndagen den 28 september och Netflixpremiär den 4 oktober.

Natur & Kultur är Sveriges tredje största förlag. Sedan den 1 september är förlaget klimatneutralt enligt standarden PAS 2060, som första förlag i Sverige.

För mer information kontakta:

Richard Herold

Publicistisk chef

rihe@nok.se