Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Royaltyekonom till Bokförlaget Natur & Kultur

Natur & Kultur söker en Royaltyekonom till ekonomiavdelningen

Natur & Kultur söker en royaltyekonom med redovisningskunskaper som kommer att ingå i den grupp som hanterar royalty på förlaget. I tjänsten ingår även löpande redovisning. Tjänsten är en ersättningsrekrytering för en medarbetare som går i pension och som har lång och gedigen erfarenhet av royalty och redovisning. Ekonomiavdelningen i sin helhet består av fem personer och en redovisningschef.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår följande:

  • Lägga upp nya royaltyavtal i affärssystemet
  • Underhåll av författarregister
  • Upprätta och granska royaltyavräkningar
  • Bokföra royaltytransaktioner
  • Hantering av utländska licenser
  • Utbetalningar av royalty, garantihonorar mm
  • Avstämningar av balanskonton
  • Intern och extern service inom förlaget rörande royaltyfrågor
  • Fakturering av digital försäljning
  • Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, effektiv och serviceinriktad. Du har relevant utbildning inom ekonomi och ca 5-7 års erfarenhet av redovisning i mindre/medelstort bolag. Tidigare erfarenhet av royalty är naturligtvis en stor fördel och meriterande. Vi ser gärna sökande som tidigare arbetat i förlagsbranschen. Du tycker om det breda arbetet med royalty. Vi är just nu i en period med digitalt förändringsarbete och nya digitala arbetssätt. Det är viktigt att du tycker om projektarbete och att vara delaktig i nya processer. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Om Bokförlaget Natur & Kultur
Bokförlaget Natur & Kultur grundades 1922 och är idag en affärsdrivande stiftelse som, utan ägare med kortsiktiga lönsamhetskrav, kan agera självständigt och långsiktigt. Det som styr oss är det uttalade ändamålet i vår stiftelseurkund: att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning motverka fördomar och inspirera till reflektion och engagemang. Det är till denna nytta vår utgivning och vårt överskott bidrar.

Ansökan

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänster på ansokan-eko@nok.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till anne.pedersen@nok.se (Redovisningschef) eller ann.reimers@nok.se (Unionen). Välkommen med din ansökan.