Natur & Kultur söker en Redovisningsekonom

I rollen som redovisningsekonom kommer du att tillhöra gruppen som arbetar med royalties men även ansvara för delar av den löpande redovisningen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna handlar till stor del om att sköta företagets royalty tillsammans med två andra medarbetare. Men även löpande redovisningsarbete kommer utgöra en del av rollen. Ekonomiavdelningen i sin helhet består av fem personer och en Redovisningschef, till vem man också rapporterar.

I arbetet ingår följande:

 •  Lägga upp nya royaltyavtal i affärssystemet
 •  Underhåll av författarregister
 •  Upprätta och granska royaltyavräkningar
 •  Bokföra royaltytransaktioner
 •  Hantering av utländska licenser
 •  Utbetalningar av royalty, garantihonorar mm
 •  Avstämningar av balanskonton
 •  Avstämning av EU moms samt Förvärvsmoms
 •  Intern och extern service inom förlaget rörande royalty/redovisningsfrågor
 •  Backup till Leverantörreskontra
 •  Inbetalningar från vår samarbetspartner FS
 •  Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning

Profil och kvalifikationer

Vi söker dig som är noggrann, effektiv och serviceinriktad. Du är van vid och trivs med att arbeta i ett raskt tempo och är duktig på att prioritera. Vidare uppskattar du det breda arbetet och är självgående. Natur & Kultur är just nu i en period med mycket förändringsarbete och nya arbetssätt så det är viktigt att du tycker om projektarbete och att vara delaktig i att skapa nya processer.

Du har relevant utbildning inom ekonomi och ca 5-7 års erfarenhet av redovisning, antingen som redovisningskonsult eller redovisningsekonom/kvalificerad ekonomiassistent i mindre/medelstort bolag. Har du tidigare arbetat med royalties är detta meriterande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast och placering på Karlavägen i Stockholm.

För att skicka din ansökan:

Vi ser fram emot att du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Natur & Kultur samarbetar med Academic Search International som är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

För mer information om tjänsten som Redovisningsekonom kontakta gärna Johan Aspegren på johan.aspegren@academicsearch.se eller på telefon 0701-653197.

Facklig representant för Unionen är Ann Reimers, telefon 08-453 86 00.

Vi arbetar kontinuerligt med urvalet så ansök så snart som möjligt!

Apply now

Förlaget Natur & Kultur är en stiftelse som utan ägare kan agera självständigt och långsiktigt. Vårt mål är att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning verka för tolerans, humanism och demokrati.