Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Jobba hos oss

Natur & Kultur är en stiftelse och äger därmed sig själv. Stiftelseformen gör oss till en oberoende kraft inom svensk förlagsbransch. Vår värdegrund, som formuleras i stiftelsens stadgar, genomsyrar hela vår verksamhet. Genom att verka för bildning, utbildning och kultur vill vi bidra till att stärka ett demokratiskt samhälle.

Två förlagsdelar

Förlaget består av två förlagsdelar: allmänlitteratur och läromedel. Här arbetar förläggare, projektledare, redaktörer, PR-ansvariga, marknadskommunikatörer, säljare m.fl. Vi har också anställda inom IT, ekonomi och HR.

Eget hus

Vi sitter i ljusa, fina lokaler i ett hus som vi själva äger vid Humlegården i centrala Stockholm. Vi har förmåner som gör att vi subventionerat kan träna pilates i huset på lunchtid, vi erbjuds massage, rikskuponger och friskvårdsbidrag. Dessutom har vi extra lediga dagar inför storhelger.

Vår arbetsplats präglas av öppenhet, nyfikenhet och engagemang. Våra medarbetarenkäter visar att vi har hög motivation och känner stolthet över att arbeta här.

Vi arbetar här

På Natur & Kultur finns många olika tjänster. Du kan arbeta som bland annat förläggare, redaktör, projektledare, marknadskommunikatör, säljare och ekonomiassistent. Nedan får du möta några av våra medarbetare.

Agnes Notini Zachrison

Kommunikationsansvarig på Natur & Kultur LMA

Varför valde du Natur & Kultur?

Jag ville fortsätta att arbeta inom bokbranschen och sökte mig till Natur & Kultur eftersom förlaget har en fantastisk utgivning, både av fysiska böcker och digitala produkter. Dessutom var det viktigt för mig att förlaget ägs av en stiftelse med uppdraget att verka för humanism och demokrati. 

Vad innebär din arbetsroll?

Att löpande se över och arbeta med kommunikationen så att vi samordnar budskapen i de olika kanalerna. Det handlar bl a om våra digitala plattformar – webbsidan, våra nyhetsbrev och de sociala kanalerna. Mitt fokus ligger främst på pedagogikutgivningen mot högskola och universitet, och så arbetar jag en hel del med vår seminarieverksamhet under den årliga Bokmässan i Göteborg.

Har du fått möjlighet att utvecklas i ditt jobb?

Ja, jag har gått kurser och utbildningar för att fördjupa min kompetens, och har fått nya ansvarsområden under mina år på förlaget.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få arbeta med en otroligt bra och stark utgivning tillsammans med så många engagerade kollegor. Och att vi gör något viktigt och värdefullt här i huset, både som en röst i samhällsdebatten och som aktör inom utbildningssektorn. 

Har du något tips till den som vill söka jobb på Natur & Kultur?

Ett tips är att läsa in sig lite på stiftelsen och bokförlaget. Bra att ha koll på att det är en värderingsstyrd verksamhet som erbjuder ett stort mått av frihet.

Tony Kamateros

Datatekniker

Vad innebär din arbetsroll?

Jag ansvarar för alla tekniska prylar som vi har här på förlaget, så som våra datorer, Ipads, telefoner m.m. Jag ansvarar även för och administrerar en del system som vi använder, hjälper våra användare med olika ärenden, samt installerar och konfigurerar datorer och programvaror.

Vad gjorde du innan du kom hit?

Jag har haft en lång karriär inom restaurangbranschen. Innan jobbade jag inom skolan som assisterande lärare och fritidsansvarig.

Varför valde du Natur & Kultur?

Jag valde Natur & Kultur för att det kändes bra från början och för att det är en stiftelse som värnar om demokrati, humanism och frihet och ska motverka rasism och fördomar, saker som jag värderar högt.

Du har arbetat på Natur & Kultur sedan 2002, vad har fått dig att stanna?

Företagets stiftelseform, mina trevliga arbetskamrater samt möjligheten att utvecklas i min roll.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag hjälper och träffar folk, håller på med teknik och har ett varierande och roligt arbete.

Har du något tips till den som vill söka jobb på Natur & Kultur?

Sök!