Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Torsdagar med PULS

Under hösten och kommande vårterminen bjuder vi – tillsammans med våra duktiga PULS-författare – in dig till spännande och fortbildande föreläsningar i SO och NO.

Boka redan nu in de här datumen för fler spännande torsdagar med PULS: 8/12, 26/1 och 23/3!

Torsdagar med PULS: 24/11

Först ut, den 24/11, är Karin Nygårds som ger dig två föreläsningar – en om källkritik och en om konspirationsteorier!

Dag och tid: Torsdag 24/11, 16.00.
Plats: Natur & Kultur, Karlavägen 31, Stockholm. För dig som som inte har möjlighet att delta eller inte bor i Stockholmsområdet: Vi kommer att filma föreläsningen och lägga ut här på sidan (lägg till sidan som Favorit så hittar du tillbaka).

Källkritik i NO-undervisningen
Dagens medielandskap erbjuder många möjligheter till  att använda sitt naturvetenskapliga förhållningssätt och  bli bättre på källkritik. Karin Nygårds bjuder på insikter  från den senaste forskningen beträffande källkritiks-undervisning och skickar med handfasta tips på hur  arbetet kan gå till i klassrummet. 

Undervisa om konspirationsteorier i SO
En av de svåraste frågorna att hantera i samhällskunskapen är de konspirationsteorier som cirkulerar. En del elever får kännedom om dessa redan i unga år genom memes och skämt på internet. Det knepiga med just konspirationsteo-rier är att de på många sätt slår ut mycket av det vi vet om källkritik. Vad är konspirationsteorier? Varför måste vi bry oss om dem redan i mellanstadiet? Hur gör man för att undervisa om teorierna utan att bidra till att de sprids ännu mer? Detta och lite till kommer Karin att svara på under kvällens andra pass.