Knip din plats till årets event!
Tillsammans med boktjänsten Polyglutt bjuder vi in till en förtrollande kväll fylld av insikter och handfasta tips. Under kvällen får du lyssna på Maria Heimer som föreläser om språkutveckling med fokus på högläsning och flerspråkighet, följa med in i sagans förunderliga värld tillsammans med Bland drakar & dragqueens och lyssna på Ellen Jildeteg och Ingrid Flygare som med hjälp av Förskolegänget visar hur du kan berika värdegrundsarbetet med skönlitterära böcker. Dessutom bjuder vi på boktips och Polyglutt delar med sig av bokinspiration till sagostunden.
Kom och inspireras, mingla med kollegor och författare, upptäck vår utgivning och få med dig nya verktyg i ditt arbete!
ps. Alla som besöker eventet får med sig en fin goodie bag, men antalet platser är begränsade så boka redan nu.
Bra att veta
Vi bjuder på enklare tilltugg från 16.30. Programmet startar 17.00. Stanna gärna en stund efteråt, då serverar vi mingeldryck och snacks.
Datum: Tisdag 15 oktober
Tid: 16.30–19.30
Plats: Natur & Kultur, Karlavägen 31, Stockholm
Eventet är kostnadsfritt.
Kvällens program
16.30–17.00 Drop in med matig macka och smoothie.
17.00–17:30 Bland Drakar & Dragqueens – Sagans förtrollade värld.
17:30–18:00 Maria Heimer – Skapa goda förutsättningar för språkutveckling med högläsning.
18.00–18.15 Ellen Jildeteg & Ingrid Flygare – Böcker som verktyg i värdegrundsarbetet.
18:15- 18:25 Polyglutt delar bokinspiration - så hittar du rätt böcker till bokstunden.
18:25-18:30 Boknyheter! Förläggare Jenny Franke berättar om tre nya bilderböcker från Natur & Kultur.
18.30–19.30 Mingel med möjlighet att köpa utvalda titlar till kampanjpris.
Läs mer om innehållet och föreläsarna nedan.
Våra föreläsare
Sagans förtrollande värld - Bland drakar & Dragqueens
De har blivit utsedda till årets folkbildare, sålt ut Konserthuset Stockholm 9 gånger och synts i TV4 Nyhetsmorgon. De skriver böcker, framför sagostunder, teater och musikaler med målet att väcka läslust och motverka utanförskap genom mötet mellan dragshow och sagornas förtrollade värld som visar att alla får vara som de vill.
Den här kvällen får du en exklusiv inblick i deras värld när artisten och skådespelaren Inga Tvivel, utbildad och yrkesverksam lärare och pedagog, berättar om hur teatersällskapet använder sagor och sagostund som läsfrämjande och individstärkande verktyg i sitt möte med den unga publiken. Hur får man barn att lyssna och hur väcker man deras intresse för läsning? Konkreta tips, övningar och glitter utlovas!
Skapa goda förutsättningar för språkutveckling med högläsning – Maria Heimer
Högläsning och samtal om litteratur har stor betydelse för barns språkutveckling. För en del barn kan förskolan vara den enda plats där de får tillgång till böcker och möjlighet att delta i högläsning och samtal. Hur kan vi erbjuda en högläsning som inkluderar alla barn och hur kan vi utforma högläsningen så att alla barns språkutveckling gynnas?
Maria, utbildad lärare och skolbibliotekarie med lång erfarenhet av att arbeta språk-, läs- och skrivutvecklande delar med sig av konkreta tips och råd.
Böcker som verktyg i värdegrundsarbetet
– Ellen Jildteg & Ingrid Flygare
Värdegrundsarbetet ska genomsyra barnens vardag i förskolan. Trots det visar forskning på att arbetet med värdegrund görs ofta vid särskilda tillfällen och inte integrerat med en helhetssyn kring det livslånga lärandet. Hur kan det få en självklar plats i det dagliga arbetet?
Ellen och Ingrid berättar om hur man kan realisera värdegrundsuppdraget och samtidigt bidra till barnens språkutveckling med hjälp av Förskolegänget.