Programmering – Vi har stödet du behöver

Från åk 1 till gymnasiet

I detta inspelade webbinarium från den 7 juni 2018 går vi igenom hur du kan undervisa i programmering med hjälp av Natur & Kulturs läromedel. (För åk 1–9)

Se det inspelade webbinariet (ca 25 min)

Det här får du under webbinariet:

  • En introduktion: Varför programmering i undervisningen?
  • Så kommer du igång med programmering med läromedel från Natur & Kultur
  • Konkreta exempel på att undervisa i grundläggande programmering
  • Nyheter och kompletteringar

Under webbinariet tittar vi bland annat närmare på: CodeMonkey, Robot City, fortbildningsmaterial, NOKflex och våra matematikläromedel för åk 1-9.

Föreläsare:

Anders Brick, digital strateg

 

CodeMonkey

Programmering införs nu i flera olika grundskoleämnen, framförallt matematik och teknik. Med CodeMonkey får du som lärare allt som du behöver för att kunna undervisa i programmering - inga förkunskaper behövs!

Just nu får du en julrabatt på 20 % på CodeMonkey och lärarhandledningen. Rabatten dras av på fakturan som du får efter att du lagt beställningen här på nok.se. Erbjudandet gäller  t.o.m. 2018-12-15.

Läs mer

Robot City - Grundläggande programmering i matematik åk 1-3

Introducera programmering i matematikundervisningen i årskurs 1–3. Robot City är lärarhandledningen för dig som vill arbeta med att utveckla dina elevers datalogiska förmåga och problemlösningsförmåga innan de sätter igång med programmering på datorn.

Just nu får du en julrabatt på 20 % på Robot City. Rabatten dras av på fakturan som du får efter att du lagt beställningen här på nok.se. Erbjudandet gäller  t.o.m. 2018-12-15.

Läs mer

NOKflex Matematik 7-9

Heltäckande interaktivt matematikläromedel som ger stöd för elevens individuella lärande och lärarledd undervisning. 

Läs mer