Med Rivstarts tydliga struktur och varierade övningar lär sig dina elever svenska snabbare. Passar för Sfi studieväg 3/ Nybörjare med studievana/ Svenska som främmande språk (A1–C1)/ Sva grundvux/ Sva 1-3 på gymnasiet och vuxenutbildningen.
Mål är ett läromedel för nyanlända vuxna och ungdomar som behöver metodisk stöttning i klassrummet och vid självstudier.
En berättelse om vänskapen som överlevde Förintelsen att läsa
tillsammans, vuxna och barn.
Hur kan vi i förskolan förklara naturvetenskapliga och tekniska fenomen på ett lekfullt sätt, så att barnen blir nyfikna och vill veta mer?
Genom att bygga egna musikinstrument kan barnet lära sig både om teknik och ljudfysik. Gungbrädan blir ett exempel på rörelsefysik och energiprinciper. Att lukta och smaka kan vara en utgångspunkt för barnet att utveckla kunskaper om kemiska processer och människokroppen.
Under denna eftermiddag ägnar vi oss åt hur förståelse för naturvetenskap och teknik kan förmedlas i förskolan, med stöd i aktuell forskning och beprövad erfarenhet, och utifrån förskolans reviderade läroplan.
Boka din plats här
Pris: 995 kr (exkl. moms), kort- eller fakturabetalning.
Fika ingår.
Föreläsarnas böcker finns att köpa på plats till rabatterat pris.
PROGRAM
14.30-15.40
15.40-16.00 Fikapaus
16.00-17.30
17.30 Slut för i dag
Cecilia Axell arbetar som biträdande lektor och forskare vid Linköpings universitet. Cecilia har en bakgrund som grundskollärare åk 1–7 i Ma/NO/Te och har även en universitetsexamen i montessoripedagogik. Hon arbetade 17 år i grundskolan innan hon påbörjade sina forskarstudier vid Linköpings universitet där hon disputerade i teknikens didaktik. Hennes forskningsintressen rör bland annat teknikdidaktik, barnlitteratur, teknik och genus samt utbildningshistoria. Cecilia har medverkat i ett antal olika bokprojekt, såväl svenska som internationella.
Fredrik Jeppsson är docent i naturvetenskapernas didaktik vid Linköpings universitet. Hans huvudsakliga forskningsintresse är inom ramen för kroppsligt förankrad kognition med fokus på representationers betydelse för lärande. Fredrik är forskare och lärare vid TekNaD samt proprefekt vid Institutionen för samhälls- och välfärdsstudier (ISV) vid Linköpings universitet.
I den praktiska metodboken Naturvetenskap och teknik genom estetiska lärprocesser visar författarna hur estetiska ämnen som drama, musik och bild, kan bredda våra möjligheter att förklara och uppleva naturvetenskap och teknik. Teori varvas med praktiska exempel och övningar som integrerar ämnesområdena och lockar till samspel och lek.
Upptäck tekniken i barnlitteraturen ger dig som blivande eller yrkesverksam lärare inom förskola och grundskola F–6 kunskap inom teknikämnet och metoder för hur du med barnlitteraturen som utgångspunkt kan skapa förståelse för teknik. Du får även underlag för samtal i enlighet med kursplanens intentioner om hur teknik påverkar oss människor, vårt samhälle och vår miljö.