Learning Pit – med James Nottingham, Bosse Larsson & Frida Monsén

När: Torsdagen den 7 november 2019. Kl. 09.00-15.00 Var: Natur & Kultur, Karlavägen 31 i Stockholm. Boka din plats här. Pris: 2495 kr (exkl. moms)

Growth Mindset och lärarens roll i ett digitalt landskap

– A Learning Pit Experience

James Nottingham, Bosse Larsson & Frida Monsén ger en unik workshop om mindset och digital litteracitet. Konceptet "A Learning Pit Experience" har som syfte att inspirera och ge exempel på konkreta strategier och verktyg som deltagare kan lyfta in i klassrummet redan dagen efter. 


Del 1. Den förändrade lärarrollen i det digitala landskapet.

Vilka hinder upplever många lärare idag kopplat till teknik och digitalisering? James Nottingham, Bosse Larsson och Frida Monsén berättar om sina erfarenheter, och ger exempel på hur utmaningar kan vändas till tillgång. Vi fördjupar oss i konkreta strategier som Growth Mindset, The Learning Pit, Cognitive conflict och dialogbaserat lärande. 

Del 2. Workshop under ledning av Frida Monsén. 
Det ska vara lätt att komma igång! Frida går igenom grunderna i ett program för redigering av foto, video, ljud och andra element. Deltagarna kan själva testa på. 

Del 3. Vad kan mindset göra för skillnad? 
Vikten av dynamiskt mindset för ökat lärande och hur denna kunskap kan utveckla undervisningen. Under vilka förutsättningar fungerar ett dynamiskt mindset bäst? Vad är riskerna med en övertro på mindset? 

Del 4. Workshop A Learning Pit Experience med Frida Monsén


Föreläsningsdagen riktar sig i första hand till dig som är skolledare, IKT-utvecklare, utvecklingsledare, förstelärare eller på annat sätt har en utvecklingsroll inom grundskola och gymnasium.

När? Torsdagen den 7 november 2019. Kl 09.00 - 15.00
Var? Natur & Kultur, Karlavägen 31 i Stockholm. 

Boka din plats här

Pris: 2495 kr (exkl. moms)
Kort- eller fakturabetalning

Lunch och fika ingår i priset.

Deltagare behöver ha med sig en egen smart telefon, platta eller bärbar dator med möjlighet att ladda ner programvara. 

Välkommen på efterföljande mingel med övriga deltagare och föreläsarna!
Mer information kommer.

James Nottingham har flerårig erfarenhet av arbete både som lärare och skolledare i Storbritannien, och har ett nära samarbete med John Hattie. James Nottingham arbetar med skolutveckling och det skandinaviska skolutvecklingsprogrammet Visible Learning Plus.

Frida Monsén är en rutinerad lärare och föreläsare, med digitalisering som spetskompetens. Vid sina föreläsningar fokuserar hon på skolutveckling, ledarskap och digital pedagogik. Frida arbetar idag med lärande och utveckling på Meet In Grid och med egna bolaget Blixtjakten.

Bosse Larsson har mer än 30 års erfarenhet som lärare och arbetar för närvarande med kompetensutveckling och handledning på skolor. Han föreläser och leder workshops både nationellt och internationellt, bland annat tillsammans med James Nottingham och Carol S. Dweck.

Har du frågor om föreläsningen? Kontakta gärna oss:

Bonnie Halling
Projektledare Natur & Kultur Akademi