Kemisk bindning – hur svårt kan det vara?

När: 28 november kl 16.30 –18.00 Var: Natur & Kultur, Karlavägen 31 i Stockholm

Bra att veta: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Det bjuds på smörgås och dryck.

Anmäl dig här

Inbjudan till dig som undervisar i kemi på gymnasiet och vux: 

Hur lär man ut kemisk bindning i undervisningen? Och hur bygger man upp ett pedagogiskt och verklighetsnära läromedel i kemi?
Ta del av de senaste rönen kring lärande om kemisk bindning och hör våra kemiförfattare berätta om upplägget i sitt nya läromedel.

Vi bjuder på smörgås, dryck och godis. Dessutom får du två superfina kemiplanscheratt sätta upp i klassrummet! Varmt välkommen!

Föreläsare:

Anna Bergqvist

 

Anna Bergqvist

Anna Bergqvist är lektor i kemididaktik vid Karlstads universitet och har skrivit en avhandling om undervisning och lärande om kemisk bindning.

Hon kommer att prata om:

Hur kemisk bindning traditionellt brukar framställas och vilka missuppfattningar och svårigheter det kan leda till hos eleverna enligt forskningen. Hon kommer även att presentera två alternativa modeller för att undervisa om kemisk bindning, föreslagna av forskning, visa på vad som kan vara problematiskt med modeller generellt och vad man som lärare därför ska tänka på.

Helena Danielsson Thorell och Emma Johansson

Helena Danielsson Thorell och Emma Johansson

Helena Danielsson Thorell och Emma Johansson är lektorer i kemi, verksamma som lärare och lärarutbildare och författare till Reaktion Kemi 1 och 2, ett kemiläromedel för gymnasiet.

De kommer att prata om:

Upplägget i Reaktion Kemi och visa exempel på innehåll och hur de gjort urvalet med stöd i den kemididaktiska forskningen. Med detta läromedel har författarna vela göra det abstrakta konkret genom att kombinera vetenskap och vardag på ett helt nytt sätt – utan att förenkla i onödan: Det ska ge eleverna förståelse på djupet. 

Kemi med röd tråd

Det heltäckande läromedlet Reaktion Kemi, för gymnasiet och vux, kombinerar vetenskap och vardag på ett helt nytt sätt. Ett engagerande material där ett vetenskapligt förhållningssätt och ett ämnesspecifikt språk utgör grunderna leder eleverna fram till en djupare förståelse. 

Nyhet! Reaktion Kemi 2
Här fördjupas de resonemang som förs i Reaktion Kemi 1 och mer komplex kemi behandlas med hjälp av de vetenskapliga modellerna som introducerades där.

Kemisk bindning och energi är den röda tråden.

Reaktion Kemi Reaktion 2

Nytänkande och engagerande kemiläromedel för gymnasiet med ett vetenskapligt förhållningssätt.

Mer info