Om internet är trasigt – vad händer då med demokratin?

Ett samtal med Martin Gelin, Karin Pettersson och Peter Pomerantsev

När: 30 oktober kl. 19.30-21.00 Var: Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm Köp biljett

Internet och sociala medier har skapat en helt ny infrastruktur för information, som riskerar att undergräva snarare än att stärka demokratin. Det senaste decenniet har demokratin försvagats i 133 länder, enligt Freedom House. 

Martin Gelin, Karin Pettersson och Peter Pomerantsev samtalar om sociala medier, propaganda och förutsättningarna för demokrati i en tid av teknisk och politisk omvälvning. 

Martin Gelin och Karin Pettersson är aktuella med den Augustnominerade boken Internet är trasigt. Peter Pomerantsev är journalist och Rysslandsexpert och har skrivit  Ingenting är sant och allting är möjligt.

Internet är trasigt

"Det är tveklöst den viktigaste bok som har skrivits om internet på svenska." SvD

Silicon Valleys drömmande visionärer skulle rädda demokratin och frälsa världen, men istället har deras uppfinningar banat väg för en antidemokratisk revolution som nu tycks hota hela vår mänskliga civilisation. Vad var det som gick så fel?

Med den globala vågen av antidemokratisk högerpopulism måste Silicon Valley-företagen fråga sig vilken roll de själva har haft i den här utvecklingen. För tio år sedan tycktes världen röra sig i en ostoppbar riktning mot mer demokrati, öppenhet och tolerans. Nu tycks land efter land gå åt motsatt håll.

Mer info