När: 5 november kl19.30 Var: Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm Köp biljett

Fransk-Marockanska författaren Leïla Slimani gästar Stockholm och Malmö för författarsamtal. Hon blev internationellt hyllad med den psykologiska spänningsromanen Vaggvisa och är nu aktuell med den feministiska reportageboken Sex och lögner.

5 nov kl19.30 Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm 
Internationell Författarscen, i samtal med Malin Ullgren. 

6 nov kl8.15 Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan, Stockholm 
Författarfrukost: Sex och lögner – ett samtal om makt och strukturer. Möt författarna Leila Slimani (Frankrike) , Jenny Nordlander och Helin Sahin i samtal med sin förläggare Lawen Mohtadi. 

7 nov kl19.00 Stadsbiblioteket, Malmö
Författarscenen, i samtal med Astrid Trotzig. 

När: 6 november kl08.15 Var: Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan, Stockholm Anmäl dig
När: 7 november, kl19.00 Var: Stadsbiblioteket Malmö Köp biljett

Vaggvisa

"en av vårens bästa thrillers" - M-magasin

 "Leïla Slimanis författarskap är något av det mest beroendeframkallande just nu. Romanen Vaggvisa är en perfekt blandning av mörk svindel och samtidskänsla." – Dagens Nyheter

"Den obehagligt spännande romanen, som börjar med död och blod och rullar upp historien baklänges är både psykologiskt och sociologisk knivskarp." – Aftonbladet

Mer info

Sex och lögner

Efter sitt internationella genombrott med romanen Vaggvisa kommer nu Leïla Slimanis reportagebok Sex och lögner. Slimani reser runt i Marocko, det land hon växte upp i, och träffar kvinnor – forskare, sociologer, journalister, helt vanliga människor - och pratar om de två roller som står till buds för kvinnor: oskuld eller hustru.

Mer info