Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Dina tryckta läromedel fortsätter på webben

Arbetar du med tryckta läromedel? Visste du att boken, ja i stort sett alla dina tryckta läromedel faktiskt, fortsätter på webben?

Vad betyder det i praktiken? Jo, här på nok.se kan du logga in och kostnadsfritt få tillgång till material som berikar din undervisning. Det kan vara ljudfiler till språkläromedel, bildmaterial att visa upp i helklass och diskutera kring eller en film att använda som introduktion till ett nytt begrepp. Använd materialet före, under och efter lektionen.

Variation och övning

Självrättande övningar av olika typer, som fyll i-, dra och släpp- och sant eller falskt-uppgifter hjälper eleven att färdighetsträna och befästa ny kunskap. Dessutom finns länksamlingar och fördjupningstexter till flera läromedel. Du har alltså tillgång till digitalt material utan att själv behöva söka efter det. Och allt är naturligtvis kvalitetssäkrat och granskat, bara att sätta i händerna på dina elever.

Det är faktiskt en guldgruva för läraren! Och jag tror inte att alla lärare som har möjlighet att använda materialet ens känner till att det finns. Karin Schubert, lärare och redaktör på Natur & Kultur

Enkelt att följa upp

Som lärare kan du följa elevens progression, se arbetad tid, kommentera elevens arbete och svar samt se vilka uppgifter eleverna har svårt med. På så sätt får du hjälp att anpassa din undervisning samtidigt som eleverna ges möjlighet att öva.

nok.se/extramaterial finns allt tillgängligt innehåll, lättåtkomligt och smidigt att använda på surfplatta, dator eller telefon.

Gör så här:

1. Skapa ett konto på nok.se/login. Det är gratis och tar inte mer än någon minut.
2. Sök reda på vad det finns för material till just ditt läromedel. På nok.se/extramaterial finns allt du behöver.
3. När du har valt ditt material är det bara att informera dina elever, tilldela dem materialet och sätta igång att berika din undervisning.