Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Så här kan du jobba med Digilär

I verktyget kurs kan du kommunicera med eleverna och bygga upp en egen planering där du delar ut precis det produktinnehåll från Digilär som du själv väljer ut till eleverna, varvat med eget material.

1. Styr eleverna rätt

Med hjälp av kursfunktionen skapar du som lärare en egen planering, faktiskt en helt egen plats för dig och eleverna på Digilär.

2. Komplettera med eget material

Du kan lägga till egna uppgifter med en egen tydlig instruktion till eleverna. Du kan också dela eget material i dina uppgifter eller i kursens inlägg, kanske en bifogad fil eller varför inte en film?

3. Stötta elevernas läsning

Eleven kan lyssna på texten, ställa in typsnitt, storlek, bakgrundsfärg samt få extra stöd i förståelsen med hjälp av ordförklaringar, fördjupningar, bilder, filmer och lättlästa textversioner.

4. Låt systemet sköta rättningen

Vi har mängder med självrättande övningar och instuderingsfrågor med facit till texterna. Du som lärare kan samtidigt följa elevernas arbete och framsteg direkt i Digilär.

5. Ge eleverna feedback direkt i läromedlet

I Digilär skickar eleverna in sina längre texter och filer direkt i läromedlet. För dig som lärare samlas allt i kursens verktyg Granska.

Ta hjälp av vår kundsupport

Vi hjälper dig när du behöver det. På våra supportsidor hittar du guider och svar på vanliga frågor. Du kan när som helst kontakta oss, direkt i läromedlet eller via våra supportsidor.

Se inspelningen för att lära dig hur gör du för att skapa en kurs i Digilär och dela ut innehåll.

Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet