Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Distansundervisning

Med Natur & Kulturs heldigitala läromedel har du allt på ett ställe. Introduktion, fakta, övningar, bild, film, ljud lärarhandledning och länkar. Dessutom sker elevernas arbete och er digitala kommunikation inne i läromedlet.

För en nära undervisning – även på distans

Digilärs läromedelsplattform har inbyggda funktioner som underlättar undervisning på distans med delar av eller hela din klass.

Planera dina lektioner

Bygga upp en egen lektionsplanering för din elevgrupp som arbetar hemmavid och dela ut precis det läromedelsinnehåll som du själv väljer ut till eleverna, varvat med eget material.

Så här jobbar du på distans med Digilär

Så här jobbar du på distans med Digilär

1. Styr eleverna rätt

Med hjälp av kursfunktionen skapar du som lärare en egen planering, faktiskt en helt egen plats för dig och eleverna på Digilär.

2. Komplettera med eget material

Du kan direkt i Digilärs läromedel lägga till egna uppgifter med en egen tydlig instruktion till eleverna. Du kan också dela eget material i dina uppgifter eller i kursens inlägg, kanske en bifogad fil eller varför inte en film?

3. Stötta elevernas läsning

I Digilär kan eleven lyssna på texten, ställa in typsnitt, storlek, bakgrundsfärg samt få extra stöd i förståelsen med hjälp av ordförklaringar, fördjupningar, bilder, filmer och lättlästa textversioner.

4. Låt systemet sköta rättningen

Vi har mängder med självrättande övningar och instuderingsfrågor med facit till texterna i Digilär. Du som lärare kan samtidigt följa elevernas arbete och framsteg direkt i Digilär.

5. Ge eleverna feedback direkt i läromedlet

I Digilär skickar eleverna in sina längre texter och filer direkt i läromedlet. För dig som lärare samlas allt i kursens funktion granska.

6. Ta hjälp av vår kundtjänst

Vi hjälper dig när du behöver det. I vårt kundcenter hittar du guider och svar på vanliga frågor. Du kan när som helst kontakta oss, direkt i läromedlet eller via vårt kundcenter.

Experternas tips för en lyckad distans­undervisning

Ta del av våra experters tips på hur du får bäst resultat med hjälp av distansundervisning.

Följ elevernas arbete på grupp- eller elevnivå

Genomförda uppgifter eller uppdrag sammanställs på gruppnivå. Som lärare kan du ta del av resultatet för hela gruppen så väl som varje enskild elev. Här kan du även kommentera elevernas svar för hela läromedlet eller enskilda uppdrag som du har delat ut.

Så rättar du

Du kan välja ”Mål uppnått / Mål ej uppnått” på alla inlämningsuppgifter för att visa eleven om hen har klarat en uppgift eller ej, och även lägga till en egen kommentar. Du ser enkelt vilka elever som har genomfört en enskild uppgift.

Rekommenderade webbläsare

Det enda som krävs för att kunna använda Digilärs produkter är en modern webbläsare. Läs mer om vilka webbläsare vi stödjer.

Skolahemma är ett stöd för skolor att hantera konsekvenser av Coronapandemin.

Här hittar du som leder och organiserar skolan stöd för hur du kan organisera för undervisning på distans.