Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Unika begreppsfilmer stöttar lärandet

Glada nyheter för alla NO-lärare på mellanstadiet! Nu har vi fyllt på Digilär Kemi, Fysik och Biologi med en mängd pedagogiska filmer som förklarar viktiga och ämnesaktuella begrepp på ett enkelt sätt. 14 filmer är på plats och fler är på gång under hösten.

Fem av filmerna finns i fysiken: Elektrisk krets, Dragkraft och tryckkraft, Tyngdkraft, Nederbörd samt Dygn, dag och natt.

I biologin finns filmer om Fotosyntes, Cellandning, Kretslopp, Näringskedja samt Livets utveckling

Och i kemin hittar ni filmer som handlar om Återvinning och återanvändning, Förbränning, FotosyntesVattnets faser samt Vattnets kretslopp
 
Begreppsfilmerna finns samlade i biblioteken och i de kapitel där begreppen introduceras.

Hur kan filmerna användas?

En stor fördel med digitala läromedel är att vi kan visa den kunskap vi vill lära ut, till exempel med hjälp av rörlig bild och animationer. Filmerna kan användas på flera olika sätt:

  • Som introduktion till ett nytt begrepp. Ni kan se en film tillsammans vid genomgången av begreppet i klassrummet.
  • Som ett flippat klassrum, det vill säga att eleverna tittar på filmen hemma för att få förförståelse för begreppet.
  • Eleverna tittar själva eller två och två, och diskuterar sedan innehållet tillsammans.

Pedagogisk film visar vattnets faser

Här nedan visas filmen Vattnets faser. Under hösten 2021 kommer det att tillkomma ytterligare filmer. När alla filmerna är på plats kommer Digilär Biologi, Fysik och Kemi tillsammans att ha 26 nya begreppsfilmer som stöttar elevernas lärande.

Genom att klicka på spela upp godkänner du riktade kakor från tredjepartsleverantören av medieinnehållet

Prova gratis i 30 dagar

Är du nyfiken på Digilär Biologi, Kemi eller Fysik för mellanstadiet men saknar licens? Skaffa ett gratis testkonto för att komma åt innehållet, liksom våra övriga digitala läromedel helt kostnadsfritt i 30 dagar.

Är du nyfiken på Digilär Biologi, Kemi eller Fysik för mellanstadiet men saknar licens? Skaffa ett gratis testkonto för att komma åt innehållet, liksom våra övriga digitala läromedel helt kostnadsfritt i 30 dagar.