Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Undervisa om nya företeelser i världen i realtid (nästan)

Visste du att du kan undervisa om nya företeelser i världen i princip i realtid med hjälp av våra heldigitala läromedel? 

En stor fördel med digitala läromedel är att vi kan vara ständigt aktuella. Så när landsting blir regioner, eller Brexit gör att antalet stater i EU minskar, hittar du raskt rätt uppgifter i Digilär. För dig och dina elever sker det automatiskt. Men på andra sidan skärmen arbetas det febrilt. 

Det här är David Ylinikka som jobbar som digital läromedelssamordnare på Natur & Kultur. Just nu är han upptagen med att uppdatera Digilär Samhällskunskap för åk 7–9. Han ser bland annat till att statistik, information och siffror hålls uppdaterade. 

David, hur ser processen ut när det händer något stort som snabbt behöver komma ut i Digilär? 

– Våra ämnesansvariga projektledare är alltid på tårna och bevakar vad som händer i vår omvärld. De hör av sig till mig med önskemål om uppdateringar och tillsammans granskar vi innehållet och bestämmer vad som ska ändras eller uppdateras. 

– I fallet Brexit hade vi både befintliga texter som sågs över och nya som lades in, samtidigt som vi även behövde göra om kartor och se över bildmaterial, berättar David. 

Hur snabbt gick det att få ut Brexit-uppdateringen i läromedlet? 

– Brexit-uppdateringen tog ungefär en dag att få ut. I princip kunde lärarna hitta helt färskt innehåll i läromedlet kring Storbritanniens utträde ur EU samma dag som det skedde. Mindre uppdateringar kan vi genomföra med ett par knapptryck, avslutar David.