Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Led eleverna steg för steg framåt i din unika lektionsplanering

Natur & Kultur underlättar för dig som lärare genom att tillhandahålla smarta verktyg för din undervisning. I Digilär finns funktioner som gör att du som lärare kan arbeta flexibelt med ditt läromedel och styra hur innehållet fungerar för dina elever.

I vår läromedelsplattform kan du:

  • Jobba ämnesövergripande och tematiskt.
  • Mixa läromedel från Digilärserien med eget material.
  • Planera din undervisning, på kurs- och lektionsnivå.
  • Dela kurser med andra lärare och vikarier.
  • Kommunicera med eleverna.

Dela planeringen med de som behöver den

I vårt kursplaneringsverktyg kan du bygga upp en egen planering och dela ut det läromedelsinnehåll som du vill att eleverna ska arbeta med. Du kan dela det med hela klassen, till utvalda grupper eller enskilda elever, men också till andra lärare.

Eleverna får en tydlig överblick över vad ni tillsammans kommer att arbeta med, allt samlat på ett ställe. Du kan välja olika delar ur ett eller flera läromedel till din kursplanering. Dessutom kan du länka till eget och externt innehåll.

Hur går det till?

  • Du skapar enkelt en kurs direkt från din hemskärm.
  • Här kan du lägga till det innehåll som ska ingå i din kurs. Du väljer från de läromedel som skolan har licens till, eller dem du valt att prova gratis.
  • Du kan lägga till flera läromedel i en och samma kurs om du vill arbeta ämnesöverskridande.
  • Välj de elever som ska ha tillgång till kursen. Du kan välja hela klasser från skolan eller enstaka elever från en eller flera klasser.

Nu är det dags att börja skapa aktiviteter för eleverna. Dessa skapas genom att du fyller flödet med uppdrag och inlägg. Om du arbetar konsekvent med att dela ut läromedelsinnehåll och eget material kommer du så småningom att ha byggt upp en helt egen och unik struktur för ”ditt Digilär”.

De olika delar du har att tillgå för din planering är:

Uppdrag

I ett uppdrag delar du ut exakt det innehåll från läromedlen som du vill att eleverna ska arbeta med under en period. Det kan t.ex. handla om vad de ska göra under en enstaka lektion eller varför inte uppdrag för den kommande veckan? Om du vill kan du komplettera läromedelsinnehållet med eget material.

Du kan tidsinställa uppdragen, då dyker de upp på översikten vid en viss tidpunkt. Dina elever kan inte se ett uppdrag förrän du har ställt in att det ska visas. På det sättet kan du planera en längre period och lägga upp färdiga uppdrag i förväg utifrån din planering.

Inlägg

Med ett inlägg kan du snabbt meddela elever om aktuella händelser eller aktiviteter. Du kan skriva information till eleverna, men också dela t.ex. en länk, ett eget material eller en del från ett läromedel.

Hela läromedlet alltid tillgängligt

Eleverna når alltid alla läromedel som är kopplade till kursen och hela deras innehåll inne på kurssidan.

Uppföljning

Det är också i dina kurser som du kan granska elevernas uppgiftsinlämningar, överblicka deras resultat på övningar och frågor, samt dokumentera och kommunicera din bedömning till de enskilda eleverna.

Det finns mängder av fler inställningar som du kan göra om du vill. Som att välja lärare, låsa och låsa upp diagnoser, visa eller dölja facit, välja språk för hela gränssnittet och tidsinställa eller arkivera en kurs.

Behöver du hjälp? Vi har guider, exempel och självklart kundservice som hjälper dig vidare. Välkommen till vårt kundcenter.