Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Lärare: Schemalägg uppdrag som publiceras automatiskt

I Digilär- och Digitalprodukter kan du dela ut läromedelsinnehåll, uppgifter och eget material som du vill att eleverna ska arbeta med. Du kan publicera dessa direkt, spara ett utkast eller schemalägga innehållet för automatisk publicering till ett datum i framtiden. På det sättet kan du planera en längre period och förbereda färdiga uppgifter till elevgruppen i förväg.

Du delar material och kommunicerar med eleverna med funktionerna Uppdrag eller Inlägg.

Uppdrag

När du delar ett uppdrag så väljer du ut de delar från läromedlet som eleverna ska arbeta med. Välj avsnitt och uppgifter och lägg till eget material för att skapa ditt alldeles egna uppdrag. Självklart kan du även lägga till instruktioner.

Du kan sätta ett slutdatum på uppdraget. På så sätt ser eleverna när uppgiften ska vara klar, vilket underlättar elevens egen planering med skolarbetet.


Uppdrag om Klimatförändringar. Eleven får en kort instruktion, direktlänk till innehållet i läromedlet och ett meddelande om att det ska vara klart om fem dagar. ”Redigera uppdrag” och ”Anpassa” syns bara för läraren.

Inlägg

Du kan även dela ut uppgifter till eleverna i form av Inlägg och precis som uppdragen så kan dessa schemaläggas. Ge korta instruktioner, dela eget material som t.ex. PDF-filer, filmer, bilder eller externa länkar. I inläggen kan du även dela läromedelsavsnitt eller uppgifter ner till rubriknivå i ett enskilt kapitel, som eleverna sedan når via en länk på sin översiktssida.

Lär dig mer

Uppdrag och Inlägg finns i verktyget Skapa kurs. Här kan du samarbeta med kollegor och dela din planering med vikarier. Varje grupp eller klass har en egen översiktssida, en kommunikationsyta, där aktuell planering visas. Som lärare har du full kontroll över vad eleverna ska se. Det är också via kursen som du granskar dina elevers arbete och ger återkoppling till dem.

Läromedelsplattformen digiNOK

digiNOK är Natur & Kulturs prisbelönta heldigitala läromedelsplattform som Digilär- och Digitalprodukter använder.