Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

Anpassa innehållet för eleverna!

Nu tar vi möjligheten att anpassa undervisningen ett steg längre. Genom att skapa anpassade uppdrag i Digilär kan lärarna välja vilket innehåll som eleverna ska jobba med i ett kapitel. En efterlängtad funktion!

Som lärare kan du dölja avsnitt, övningar och ordlistor. Förutom att anpassa vilket innehåll som ska synas i ett kapitel, kan lärarna även schemalägga uppdragen och välja vilka elever som ska ha tillgång till dem. 

– Nu får lärarna mycket större möjligheter till anpassning av sin planering och undervisning och det känns kul att äntligen kunna erbjuda denna efterlängtade funktion. Vi har utvecklat uppdragsfunktionen utifrån feedback från våra läraranvändare, och vi ser fram emot att fortsätta utveckla bra planeringsverktyg tillsammans med dem, berättar Cecilia Lilja, digital pedagogisk utvecklings- och produktionschef på Natur & Kultur. 

Anpassning av uppgifter har stått högst på våra användares önskelista en längre tid. Funktionen lanserades i samband med det nya läsåret, nu i augusti.

– Den nya versionen av uppdrag ger möjlighet att välja ut vilka delar eleverna ska jobba med. Detta blir ännu mer kraftfullt när det kombineras med de befintliga möjligheterna att lägga till sitt eget material samt schemalägga och rikta uppdragen till utvalda elever, säger Mikael Wahss, utvecklingschef för Digilär. 

Om Anpassa uppdrag 
Du hittar Anpassa genom att skapa ett nytt uppdrag och spara det. Titta sedan efter länken Anpassa
 
Den nya funktionen fungerar endast med den senaste versionen (3.2) av Digilärplattformen och uppdateringen sker för de flesta användare automatiskt. Har eleverna en äldre version än 3.2 så kommer de endast kunna se uppdragen, men inte starta dem. 
 
Vilken version använder du? 
Eleverna kan se vilken version de har och uppdatera den genom att följa dessa enkla steg. 
 
1. Tryck på ditt namn i övre högra hörnet. 
2. Tryck på inställningar i menyn som kommer upp. 
3. Under rubriken “Om den här webbappen” ser du vilken version du har och där kan du även uppdatera till den senaste versionen.