Din webbläsare (Internet Explorer) är föråldrad. Uppdatera webbläsaren för en bättre och säkrare upplevelse.

9 anledningar att välja Digilär!

Med Digilär får ni ett digitalt läromedel med smarta funktioner som stöttar er undervisning och hjälper eleverna i sitt lärande. Det innehållsrika materialet väcker lust och nyfikenhet och är lätt att individanpassa.

1. Kvalitet hela vägen 

Det är ett grundkrav att våra läromedel är tillgängliga, aktuella och faktagranskade. Författarna är ämnesexperter och pedagoger.  

2. Motiverade att lära 

Innehållet i Digilär växlar mellan texter, bilder, filmer och ljud. Vi tror nämligen att om elever får ta in kunskap på flera olika sätt så blir de mer motiverade att fortsätta. 

3. Ständigt aktuellt 

Tack vare att vi ständigt uppdaterar både innehållet och funktionaliteten i våra läromedel är hela undervisningsmaterialet ständigt aktuellt. 

4. Allt samlat 

Med Digilär har du allt på ett ställe; Introduktion, fakta, övningar, bild, film, ljud, lärarhandledning och länkar. 

5. Baserat på forskning

Vår plattform digiNOK har utvecklats i samverkan med specialpedagoger, lärare och forskare inom lässvårigheter och koncentrationsproblematik.

Dessutom finns stora möjligheter att anpassa läromedlet efter elevens olika kunskapsnivåer. Vad sägs om lättlästa texter, klickbara ordförklaringar och lässtödsfunktioner skapade för att underlätta inlärningen för alla elever utifrån deras individuella behov?  

6. Lyssna på innehållet 

Eleverna kan lyssna på allt innehåll i Digilär, såväl grundtext som uppgifter. I dag lyssnar närmare 20 procent av eleverna på inlästa texter i Digilär och funktionen ses som ett allt viktigare komplement i undervisningen. 

7. Självrättande övningar 

I Digilär finns mängder av självrättande övningar av olika slag. Det finns dra-och-släpp-övningar, quiz, glosförhör, begreppsförhör och diagnoser för att nämna några. Övningarna är mycket uppskattade av både lärare och elever för att repetera och befästa kunskap. 

8. Undervisning på ditt sätt 

Välj hur du vill undervisa. Du kan följa ett färdigt upplägg i läromedlet eller bygga din egen planering där du kan blanda innehåll ur flera läromedel varvat med eget material.  

9. Följ elevernas arbete på grupp- eller elevnivå

Du kan överblicka, kommentera och bedöma elevernas inlämnade svar på olika sorters uppgifter.