Stäng

Glömt lösenord?

Skicka

Revy – ny litterär tidskrift från Natur & Kultur

Den 31 oktober ges första numret av Natur & Kulturs Litterära Revy ut. Toni Morrisons roman Jazz står i fokus.

Revy – ny litterär tidskrift från Natur & Kultur

Idén är att varje nummer tar avstamp i en specifik bok. I det första numret publiceras bland annat en exklusiv intervju med Toni Morrison. Författaren Nadifa Mohamed har träffat henne i New York.

– Toni Morrisons roman Jazz, som vi fokuserar på i första numret, känns som en perfekt utgångspunkt för en ny litterär tidskrift. Den är litterärt intressant, och öppnar samtidigt för samtal om en rad brännande ämnen i vår samtid, säger Anton Gustavsson, redaktör för Revy.

Medverkar i det första numret av Revy gör bland andra Ta-Nehisi Coates, Kristoffer Leandoer, Robin Coste Lewis (i översättning av Jenny Tunedal), Valeria Luiselli, Josef Schulz, Katia Wagner, Fanna Ndow Norrby, Amie Bramme Sey och den nordkoreanske författaren Bandi (pseudonym). Parasto Backman står för formen.

Tidskriften kommer finnas till salu hos utvalda återförsäljare och hos nätbokhandeln.

Den 29 oktober, i samband men Stockholm Literature, blir det releasefest på Musikaliska i Stockholm tillsammans med den amerikanska tidskriften Freeman’s. John Freeman, tidigare redaktör på Granta, är på plats och samtalar med Nadifa Mohamed. Ametist Azordegan spelar skivor.

För mer information, kontakta gärna:
Helena Eitrem, pr-ansvarig för sakprosa och stiftelsen
helena.eitrem@nok.se, 08-453 86 40

Tipsa/dela:
Fler nyheter