Stäng

Glömt lösenord?

Skicka

Vi arbetar här

På Natur & Kultur finns många olika tjänster. Du kan arbeta som bland annat förläggare, redaktör, projektledare, marknadskommunikatör, säljare och ekonomiassistent. Nedan får du möta några av våra medarbetare.

Agnes Notini Zachrison, Kommunikationsansvarig på Natur & Kultur Akademisk, arbetat på Natur & Kultur sedan 2013

Varför valde du Natur & Kultur?

Jag ville fortsätta att arbeta inom bokbranschen och sökte mig till Natur & Kultur eftersom förlaget har en fantastisk utgivning, både av fysiska böcker och digitala produkter. Dessutom var det viktigt för mig att förlaget ägs av en stiftelse med uppdraget att verka för humanism och demokrati. 

Vad innebär din arbetsroll?

Att löpande se över och arbeta med kommunikationen så att vi samordnar budskapen i de olika kanalerna. Det handlar bl a om våra digitala plattformar – webbsidan, våra nyhetsbrev och de sociala kanalerna. Mitt fokus ligger främst på pedagogikutgivningen mot högskola och universitet, och så arbetar jag en hel del med vår seminarieverksamhet under den årliga Bokmässan i Göteborg.

Har du fått möjlighet att utvecklas i ditt jobb?

Ja, jag har gått kurser och utbildningar för att fördjupa min kompetens, och har fått nya ansvarsområden under mina år på förlaget.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få arbeta med en otroligt bra och stark utgivning tillsammans med så många engagerade kollegor. Och att vi gör något viktigt och värdefullt här i huset, både som en röst i samhällsdebatten och som aktör inom utbildningssektorn. 

Har du något tips till den som vill söka jobb på Natur & Kultur?

Ett tips är att läsa in sig lite på stiftelsen och bokförlaget. Bra att ha koll på att det är en värderingsstyrd verksamhet som erbjuder ett stort mått av frihet.

Tony Kamateros, Datatekniker, arbetat på Natur & Kultur sedan 2002

Vad innebär din arbetsroll?

Jag ansvarar för alla tekniska prylar som vi har här på förlaget, så som våra datorer, Ipads, telefoner m.m. Jag ansvarar även för och administrerar en del system som vi använder, hjälper våra användare med olika ärenden, samt installerar och konfigurerar datorer och programvaror.

Vad gjorde du innan du kom hit?

Jag har haft en lång karriär inom restaurangbranschen. Innan jobbade jag inom skolan som assisterande lärare och fritidsansvarig.

Varför valde du Natur & Kultur?

Jag valde Natur & Kultur för att det kändes bra från början och för att det är en stiftelse som värnar om demokrati, humanism och frihet och ska motverka rasism och fördomar, saker som jag värderar högt.

Du har arbetat på Natur & Kultur sedan 2002, vad har fått dig att stanna?

Företagets stiftelseform, mina trevliga arbetskamrater samt möjligheten att utvecklas i min roll.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag hjälper och träffar folk, håller på med teknik och har ett varierande och roligt arbete.

Har du något tips till den som vill söka jobb på Natur & Kultur?

Sök!

Kristina Poppius, Redaktionschef för förlagets allmänlitterära gren, arbetat på Natur & Kultur sedan 2007

Varför valde du Natur & Kultur? 

Jag ville jobba på förlag och var nyfiken på Natur & Kultur. Tyckte speciellt att det var lockande med ett fristående förlagshus som har en sådan bredd.

Vad innebär din arbetsroll?

Jag är personalansvarig för en grupp redaktörer, PR-ansvariga, säljare m.fl. Jag är även med och sätter budgetar, arbetar med våra olika system och leverantörer, jag svarar på frågor och försöker överlag ordna så att arbetet med att göra böcker går så smidigt som möjligt.

Har du fått möjlighet att utvecklas i ditt jobb?

Ja, verkligen. Mina arbetsuppgifter under åren har alltid varierat, och det var ett stort och spännande steg att gå från redaktionssekreterare till att bli redaktionschef.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Först och främst att få jobba tillsammans med så proffsiga och engagerade kollegor. Sedan gillar jag variationen - böckerna är alltid i centrum och den aktuella säsongens utgivning sätter liksom tonen här på jobbet. Men jag gillar att jobba med siffror också. Balansen mellan siffror, bokstäver och människor gör det här till ett väldigt kul jobb.

Har du något tips till den som vill söka jobb på Nok?

Läs gärna på om stiftelsen och förlaget, vad vår idé är och vad vi gör. Fundera på om du kan bidra med något som vi ännu inte gör eller som vi behöver utveckla. Och glöm inte att berätta det när du träffar oss!

Magnus Öljemark, Projektledare och redaktör på förlagets läromedelsgren, arbetat på Natur & Kultur sedan 2002.

Vad innebär din arbetsroll?

Att utveckla läromedel

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att utveckla och skapa något som har betydelse och mening för andra

Varför valde du Natur & Kultur?

Bra utgivning och värdegrund

Vad gjorde du innan du kom hit?

Jag var pappaledig och bodde i Tanzania. Men innan dess var jag bland annat redaktör på Nationalencyklopedin.

Vad är den största utmaningen i ditt arbete?

Att göra läromedel som hjälper lärare och elever att nå uppsatta mål

Har du något tips till den som vill söka jobb på Nok?

Vad vill du göra som har betydelse för andra?

Tipsa/dela: