Stäng

Glömt lösenord?

Skicka

Förebilder, världsförbättrare och Nobelpristagare – vi firar 8 mars med lektionstips

Den 8 mars firas internationella kvinnodagen runt om i världen. Dagen uppmärksammades första gången av FN 1975. Två år senare antog FN en resolution som rekommenderade ett allmänt firande av kvinnodagen.

Förebilder, världsförbättrare och Nobelpristagare – vi firar 8 mars med lektionstips

Internationella kvinnodagen är en dag att reflektera över framsteg, att kräva förändring och att fira framstående men vanliga kvinnor som spelat en ovanlig och extraordinär roll i historien, skriver FN på sin hemsida.

Bildens betydelse: What you see is what you get!

Fotograf: Emilia Bergmark-Jiménez 

Bilden ovan är en del av projektet Bredda bilden. Teknikbranschen är i stort behov av att kunna rekrytera fler tekniker och ingenjörer. För att kunna möta den ökande efterfrågan av kompetens behöver vi se till att fler känner sig inkluderade i teknikens värld. Vi behöver därför bredda bilden – både av vad teknik är och vilka som är med och utvecklar den. Läs mer här.

 

Digilärs lektionstips

Lektionstips: Digilärserien för åk 4-gy

Digilär är nu en del av Natur & Kultur och tillsammans breddar och fördjupar vi utbudet av digitala läromedel och ger dig som lärare möjlighet till en digitalare undervisning. I Digilärserien med heldigitala läromedel från åk 4 till gymnasiet finns gott om material som passar att lyfta i samband med internationella kvinnodagen! Här ger vi lektionstips för alla årskurser. Observera att du måste vara inloggad för att ta del av lektionsmaterialet. Inte kund än? Prova gratis i 14 dagar.

Läs mer här!

 

Marie Curie

Lektionstips: Fysik för gymnasiet

Marie Curie, Lise Meitner, Chien-Shiung Wu … de var kvinnorna inom fysiken

Du har väl inte missat våra faktatexter och lektionstips med fysiktema för gymnasiet? I materialet Månadens fysiker presenterade vi under 2017 några av de viktigaste namnen inom fysiken och presenterade deras gärningar. Här hittar du samtliga kvinnor (och en och annan man också). 

Besök Månadens fysiker här!

Tipsa/dela: