Stäng

Glömt lösenord?

Skicka

Söker du en lösning?

Hej!

Vi har tidigare erbjudit pdf:er med lösningar till uppgifter i Matematik 5000 på dessa sidor.

Dessa har vi nu valt att ta bort. De var inte var skrivna av författarna till Matematik 5000 och det saknades lösningar till vissa uppgifter. Istället erbjuder vi nu Matematik 5000-appen. Appen är gratis att ladda ner från App Store och Google Play, och innehåller ett demokapitel. Du köper sedan kurserna inuti appen. En kurs kostar 50 kr.

Matematik 5000-appen erbjuder allt detta:

1. Helt nyskrivna pedagogiska ledtrådar, lösningar och svar. Dessa är författade av läromedlets egna författare i samarbete med erfarna pedagoger.

2. Du avgör själv om du vill gå direkt till appens svarsfunktion och jämföra med ditt eget svar, eller om du först vill få en ledtråd eller kanske ta del av lösningen direkt.

3. Det finns en Historik-funktion där du kan lista alla dina avklarade och ännu ej avklarade övningar, så att du snabbt får en överblick över vilka övningar du behöver gå tillbaka till och träna mer på, eller kanske be någon förklara för dig.

3. Varje kurs innehåller rikligt med videolektioner till varje enskilt avsnitt. Det innebär att det finns ca 100 filmer per kurs, beroende på lärobokens omfång.

Videolektionerna är av två slag:

1) Filmade genomgångar som förtydligar, kompletterar och förklarar lärobokbokens teorigenomgångar.

2) Filmade genomgångar där en lärare visar hur man kan tänka kring och lösa utvalda uppgifter på medelsvår eller svår nivå.

Till varje kapitel hör ett kapiteltest och till varje kursbok finns ett kurstest. Testen är självrättande och efter varje uppgift får du direkt feedback på om ditt svar är rätt eller fel. Du kan göra om testet hur många gånger du vill och ditt senaste resultat sparas i Historik-funktionen.

Vi har också gratis läxhjälp på Facebook om du kör fast: https://www.facebook.com/matematik5000laxhjalp.

Vänliga hälsningar
Matematikredaktionen på Natur & Kultur

Tipsa/dela: