Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Den obefintlige riddaren

Den obefintlige riddaren

Den italienske författaren Italo Calvinos (1923 – 1985) prosa kännetecknas av en bedräglig lätthet och stor berättarglädje. Nu får en ny generation läsare möjlighet att uppleva ett av 1900-talets största författarskap. Med början i höst återutges och nyöversätts Calvinos centrala verk. Samtidigt som debutromanen "Stigen där spindlarna bygger bon" (1947) återutges också de tre sagolika och absurda romanerna "Den tudelade visconten" (1952), "Klätterbaronen" (1957) och"Den obefintlige riddaren" (1959).


I "Den obe ntlige riddaren" återberättar en äldre hemlighetsfull nunna historien om Agilulf, en tom rustning som för många år sedan räddade en kvinna från att bli våldtagen. Hans försök att  finna henne långt senare leder honom ut på en resa genom Frankrike, England och Nordafrika.


Översättning: Karin Alin


Originalets titel: Il cavaliere inesistente

Visa mer

"Jag har velat göra dem till en trilogi om erfarenheter av hur mänskliga varelser förverkligar sig, i 'Den obefintlige riddaren' ett erövrande av varat, i 'Den tudelade visconten' en strävan efter fullständighet bortom de stympningar samhället utsätter en för, i 'Klätterbaronen' en väg till en icke-individualistisk fullständighet som kan uppnås genom troheten mot ett individuellt självbestämmande: Tre steg i riktning mot friheten…"

Italo Calvino

Titel: Den obefintlige riddaren Utgiven: Oktober 2016 Författare: Italo Calvino

Häftad

ISBN:

9789127147836

E-bok

ISBN:

9789127150010

Tipsa/dela:

Fler böcker av författarna

Andra populära titlar inom Utländsk skönlitteratur