Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Stridens skönhet och sorg 1918

Stridens skönhet och sorg 1918

Första världskrigets sista år i 88 korta kapitel

Det femte och avslutande bandet i Peter Englunds unika  serie om första världskriget, berättad utifrån en mosaik av ögonvittnesskildringar, dagboksanteckningar och brev, har nu nått krigets sista och på många vis mest dramatiska år - 1918.

I början av året har Tyskland oddsen på sin sida. Ryssland är utslaget ur kriget och de styrande i Berlin satsar allt på ett kort: att genom en enorm offensiv i väst tvinga Frankrike och Storbritannien till fred. Men det måste gå fort, innan USA på allvar hinner blanda sig i konfl  ikten. De allierade hoppas på att hålla ut, och räknar kallt med att kriget ska pågå till minst 1919.

Resultatet blev en serie blodiga bataljer. Länge såg det ut som om Tyskland faktiskt skulle vinna. Men så kom vändningen, oväntad för många.

Denna volym, som i likhet med de tidigare försetts med sällan eller aldrig visade fotografi  er och nyritade kartor, avrundas med en redogörelse för de fyrtio medverkandes omständigheter vid krigsslutet.

Peter Englund  är filosofie doktor och professor. Han debuterade 1988 med Poltava
 och har sedan dess skrivit tio böcker om svensk och internationell historia.
Stridens skönhet och sorg  har översatts och givits ut i 24 länder. Han är sedan 2002 ledamot av Svenska Akademien och var 2009–2015 dess ständige sekreterare.

Följ arbetet med bokserien och läs nyskrivna texter på Peter Englunds blogg Stridens skönhet och sorg. www.stridensskönhetochsorg.se

Visa mer
Titel: Stridens skönhet och sorg 1918 Utgiven: Oktober 2018 Författare: Peter Englund

Inbunden

ISBN:

9789127140561

E-bok

ISBN:

9789127159006

Tipsa/dela:

Fler böcker av författarna

Andra populära titlar inom Sakprosa