Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Antiken

Antiken

- från faraonernas Egypten till romarrikets fall

Antiken är så mycket mer än bara Aten och Rom. Till antikens värld hör också Mesopotamien och Mykene, egyptier och etrusker, Hatshepsut och Hannibal. Många måste få en plats för att vi ska kunna förstå vad som förenar den antika världen med vår egen, liksom vad som skiljer den från vår. Detta är utgångspunkten för följande bok om antikens kulturer kring Medelhavet. Vi möter en ganska främmande värld där slavar är ständigt närvarande, där religionen genomsyrade alla aspekter av tillvaron, och där tiden oftast uppfattades som cyklisk. Men vi möter också en värld som vi är väl förtrogna med, där vetenskap och politik får former som behållits till våra dagar, där stor städer och internationella kontaktnät var vanligt, och där krig och naturkatastrofer förstört mycket av vad människor försökt bygga upp.

Författarna Nils Billing, Susanne Carlsson, Ragnar Hedlud, Allan Klynne, Michael Lindblom och Hugo Montgomery är forskare inom arkeologi, egyptologi, religionshistoria, antikens kultur och samhällsliv m.m., knutna till universiteten i Uppsala och Stockholm.

Visa mer
Titel: Antiken Utgiven: April 2017 Författare: Allan Klynne, Michael Lindblom, Ragnar Hedlund, Susanne Carlsson, Nils Billing, Hugo Montgomery

Inbunden

ISBN:

9789127148246

E-bok

ISBN:

9789127148253

Tipsa/dela:
Stäng

Tipsa en vän

Skicka

Andra populära titlar inom Sakprosa