Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Krukväxter för alla

Krukväxter för alla

Det finns en mängd lättskötta krukväxter som inte kräver någon prinsessan på ärten-behandling. Växter som kan glömmas bort i perioder som strandkastanj och opuntia, växter som tål allt som till exempel monstera, eller växter som efter en vattning blir spänstiga och glada igen som palettblad och sommarmurgröna.


I den här boken finns skötselråd för ett 40-tal populära krukväxter samlade tillsammans med smarta tips, guide hur du tar sticklingar och inspiration från växtinredda hem – allt för att du ska kunna skapa din egen inomhusdjungel.


Växter renar inte bara luften och ger liv åt ett rum – enligt flera studier får de oss även att må bättre psykiskt. Att omge sig av natur och växtlighet skapar ett lugn som kan behövas i vårt stressiga samhälle. Det finns något terapeutiskt med att stoppa ner fingrarna i fuktig jord, duscha sina växter och se dem utveckla nya blad. Dessutom finns en fantastisk gemenskap bland växtälskare – som du också kan bli en del av.


Agnes Stuber är grundare till Facebookgruppen Växtgäris som på två år ökat till 19 000 medlemmar. Utöver växtintresset är Agnes fotograf. Till boken har hon valt att fotografera analogt med en mellanformatskamera för att få fram närheten och komma bort från det digitala och artificiella. Precis som med växter är det analoga fotograferandet en process där det krävs närvaro, tålamod och tid.

Visa mer
Titel: Krukväxter för alla Utgiven: September 2018 Sidor: 144 Författare: Agnes Stuber

Inbunden

ISBN:

9789127154650

E-bok

ISBN:

9789127154667

E-bok

ISBN:

9789127158955

Tipsa/dela:

Andra populära titlar inom Trädgård

Mossa

Mossa

Från skog till trädgård och kruka

Ulrica Nordström, Henrik Bonnevier
Chiligaraget

Chiligaraget

Från frö till hotsauce

Mark Wilcox
Vildplockat

Vildplockat

Ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

Niki Sjölund