Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Surdegsbröd

Surdegsbröd

Recept och tips från en hemmabagare

"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."


Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.

Läs Martins blogg Lite mer Pain de Martin.

Martins surdegsskola:




Visa mer
Titel: Surdegsbröd Utgiven: September 2009 Sidor: 104 Författare: Martin Johansson

Inbunden

ISBN:

9789127118874

Tipsa/dela:

Fler böcker av författarna

Bröd och pizza

Bröd och pizza

surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar

Martin Johansson
Enklare bröd

Enklare bröd

Recept på knådfria bröd med och utan surdeg

Martin Johansson

Andra populära titlar inom Mat och dryck