Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Facing heaven

Facing heaven

Välkommen till sichuanköket

"Initierad, smaksäker och genuin!"
Elle Mat & Vin


Mitt första möte med maten från Sichuan var en befrielse. Plötsligt förstod jag. Så här kan kinesisk mat smaka. Som ett fyrverkeri för smaklökarna. Smaker och dofter jag inte trodde fanns. I mitt fall blev jag så inspirerad att resultatet blev en egen restaurang som hade öppet i tre år. Gästerna från restaurangen saknar maten så mycket att jag idag bjuder hem en del av dem till mig en gång i månaden. Vad gör man inte för sina gäster?


Facing heaven - Välkommen till sichuanköket är en bok för dig som inte lagat sichuanesisk mat tidigare. En väg in i en värld av smaker och upplevelser. Den kittlande smaken av sichuanpeppar i koppärriga mamma Chens tofu eller de umamipackade svarta jästa bönorna i två gånger i grytan-fläsk, brutalhettan i röd fisk med chili och den mystiska smaken i en bangbangkyckling.


Erik Videgård började i restaurangbranschen på allvar 1984 och har sedan dess haft alla titlar inom yrket. Han har arbetat med ett tjugotal restauranger och varit delägare i ett tiotal. Hans gastronomiska resa i sichuanköket startade i början av 2000-talet, sedan dess har han fortsatt läsa, lära, laga och skapa egna tolkningar.


"Boken spänner från råvaror, tekniker och traditionella smaker till mer innovativa rätter och ett helt veganskt kapitel."
Gourmet

Visa mer

Initierad, smaksäker och genuin!

Elle Mat & Vin

Titel: Facing heaven Utgiven: Mars 2015 Sidor: 160 Författare: Erik Videgård Fotograf: Pål Allan

Inbunden

ISBN:

9789127140257

Tipsa/dela:

Andra populära titlar inom Mat och dryck