Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Himmeli

Himmeli

Geometrisk halmslöjd förr och nu

"Halmkonst i världsklass."
Tara 


Att skapa takkronor av råghalm – eller himlar som de kallas – är ett gammalt finskt hantverk som upptäckts på nytt och tagit designvärlden med storm. Halmkronorna med sina raka linjer, geometriska former och spröda, luftiga känsla har något naturligt och tidlöst över sig. Samtidigt kan de med tillägg av nya material och färger bli moderna skulpturer.


I Himmeli får du en grundläggande introduktion till att bygga himlar med tekniktips och 24 modeller. En mönsterritning till varje projekt hjälper dig att följa stegen och visar hur du kan skissa själv när du vill gå vidare och skapa egna modeller. Himlarna i boken har den klassiska naturnära känslan, men du får förslag på alternativa material för att anpassa stilen.


Eija Koski är världens enda konstnär med titeln himmelist. Hon ställer ut, föreläser och håller kurser i konsten att skapa himlar runtom i Norden och övriga världen. Hennes senaste utställning var på Gallery A4 i Tokyo och 2013 tilldelades hon priset Årets konsthantverkare.


 
"Eija Koski är drottningen bland "himmelister" och är aktuell med en ny bok som lär ut konsten."
Helsingborgs Dagblad


"Tycker väldigt mycket om avsnittet geometrisk skönhet och stycket om himmeli och närvaro. Väldigt spännande och så fascinerande när urgammalt hantverk kommer i en ny dager."
Mokkasin


" Det här gamla hantverket har blivit riktigt populärt på sistone. Inte sällan syns de här diamantformerna hänga lite varstans hos inredningsinstagrammarna, stilbloggarna eller i närmsta inredningsbutik. Och nu kan man göra sin egen i stället för att köpa."
Umeå Tidning 


"...där hon samlat ritningar och beskrivningar på halmkronor, såväl traditionella som moderna varianter av sugrör och papper."
Tara 


 

Visa mer
Titel: Himmeli Utgiven: Oktober 2016 Sidor: 96 Författare: Eija Koski

Inbunden

ISBN:

9789127149632

Tipsa/dela:

Andra populära titlar inom Hantverk

Knopar

Knopar

Som förenklar ditt liv

Miki Anagrius
Trä

Trä

Snickerihandbok för inredning och odling

Moa Ott
Heavy duty sewing

Heavy duty sewing

Handbok i att konstruera och sy väskor och andra prylar

Anton Sandqvist