Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Sonen

Sonen

"Dessa böcker inte bara spännande, de är djupt tänkvärda och rentav magiska. Att läsas och läsas om igen!" BTJ


Vi kastas tillbaka till den klaustrofobiska miljö där vi befann oss i Den utvalde, en på ytan perfekt värld. Vi möter en ny huvudperson, 14-åriga Claire, som har tilldelats rollen som barnaföderska men nu degraderats till att arbeta med fiskodling eftersom hennes första "produkt" (en son) föddes
med kejsarsnitt.

Claire tillåter sig att ifrågasätta och till och med ljuga, vilket är förbjudet i det här samhället. Hennes begynnande misstro ger oss inblick i vad som pågår under ytan och så småningom också hur de olika samhällena förhåller sig till varandra. Vi får återigen möta huvudkaraktärerna Jonas från Den utvalde, Kira från Blå tråd och Gabriel från Budbäraren. I Sonen binds deras respektive historier samman i ett ohyggligt spännande och suggestivt äventyr.

Sonen är den fjärde fristående delen i en serie om fyra titlar.

Lois Lowry är född 1937 på Hawaii. Hon har skrivit mer än trettio böcker för barn och unga och har i sitt hemland USA belönats med många litterära priser. 1994 fick hon ta emot The Newbery Medal för sin bok Den utvalde. Hon har även varit nominerad till Alma-priset.

Visa mer

Dessa böcker inte bara spännande, de är djupt tänkvärda och rentav magiska. Att läsas och läsas om igen!

BTJ

Titel: Sonen Utgiven: April 2017 Författare: Lois Lowry Översättare: Helena Hansson

Inbunden

ISBN:

9789127144545

E-bok

ISBN:

9789127144552

Tipsa/dela:

Fler böcker av författarna

Andra populära titlar inom Ung