Stäng

Glömt lösenord?

Skicka
Nattsagor för sömnlösa

Nattsagor för sömnlösa

"Min längtan är hela mitt manus, det enda jag kan klamra mig fast vid när jag glömmer mina repliker. Inte kommer jag att vinna över den inte. Men det priset står jag, med plånboken uppe, beredd att betala."


För Olivia är Stockholm scenen hon spelar pjäsen om sig själv på. Hon befinner sig i tiden mellan ung och ansvarslös och vuxen och frihetsberövad. Utan utbildning och med ett tillfälligt jobb i en kiosk är det bara nätterna ute på pubarna och klubbarna som får henne att sväva fritt. Där finns vännerna Pascal och Chris, som inte tål varandra, men som Olivia knutit sig själv till hårt. Dessutom finns Josef, som lever med någon annan, men är den hårda Prince hon väntat på. Inte ens en vild helg i Amsterdam hjälper mot det. Eller Pascal och Chris, som har huvudrollerna i sina egna liv att spela. Och medan pjäsen spelas upp rusar livet vidare, obönhörligt, mot sista ridåfallet.


Olivia är en kvinnlig Holden Caulfield, hungrande efter kärlek och ett annat liv att kliva in i när det egna blir för trassligt. Med hypnotiskt språk och ett hetsigt tempo skildrar Johanna Wester en ung kvinna utan karta i vuxenvärlden.


Läs mer på nattsagor.se


 


"Språket är uppbrutet, poetiskt och nydanande /.../" - Emelie Ljungberg, BTJ


"en remarkabelt välskriven debut. Jag älskar den näst intill reservationslöst /.../" -  Fiktiviteter


"Det är svårt att tala om handlingen i romanen utan att ta udden av bokens spänning. För likt en thrillerförfattare som håller läsaren på halster över vem mördaren är, håller Johanna Wester i det längsta en annan, i det här fallet lika laddad fråga öppen: Vem är egentligen på väg mot vem i bokens längtande kvartett?" - Pontus Dahlman, Vi läser


"Johanna Westers debutroman Nattsagor för sömnlösa borde få samma genomslag som Ulf Lundells  Jack fick på 70-talet. En av de bästa böcker jag läst på mycket länge!" - Eivor Schultz, Boklådan


"Wester har ett språk och en ton som träffar mitt i prick." - BokstävlarnaVisa mer

Språket är uppbrutet, poetiskt och nydanande /.../

Emelie Ljungberg, BTJ

Titel: Nattsagor för sömnlösa Utgiven: September 2013 Sidor: 272 Författare: Johanna Wester

Inbunden

ISBN:

9789127135246

E-bok

ISBN:

9789127138407

Tipsa/dela:

Andra populära titlar inom Ung