Stäng

Glömt lösenord?

Skicka

Liria Ortiz får Stora Psykologpriset

Stora Psykologpriset 2017 går till Liria Ortiz för "hennes kloka, varma och mänskliga sätt att förmedla psykologisk kunskap" och för hennes engagemang för utsatta grupper såsom prostituerade, missbrukare och våldsutsatta kvinnor.

Liria Ortiz

– Jag är så glad för den här uppskattningen från min yrkeskår. Jag ska dela prissumman mellan två projekt i Uruguay som arbetar för att motverka våld i nära relationer. Det är ett sätt att knyta ihop mina båda länder, sa Liria Ortiz vid prisutdelningen.

Liria Ortiz är leg. psykolog, psykoterapeut, författare och en av de främsta inom psykologikåren vad gäller metoden Motiverande samtal, MI, både vad gäller erfarenhet och kompetens. Hon har skrivit flera böcker inom området.

Liria Ortiz är nu aktuell med boken ”Lyssnar din tonåring? – samtal med förändring som mål” (med Charlotte Skoglund). ”Motiverande samtal vid autism och ADHD” utkom 2015 (med Anna Sjölund). Tidigare har Liria Ortiz även skrivit bland annat ”När förändring är svårt” (nu i andra utgåvan) på Natur & Kultur.

Läs mer om priset och motiveringen hos Psykologförbundet.

Tipsa/dela: