Stäng

Glömt lösenord?

Skicka

Akademiskt kursboksstipendium

Sök Natur & Kulturs akademiska kursboksstipendium på 100 000 kr! Sista ansökningsdag är 30 september 2017.

Bär du på en idé om att skriva en pedagogiskt upplagd grundbok för universitetsstuderande? Vill du sätta ramen för ett centralt ämne inom en akademisk disciplin? Ser du perspektiv som kan väcka engagemang för en profession och stärka studenters framtida yrkesidentitet?

I så fall kan du söka Natur & Kulturs akademiska kursboksstipendium på 100 000 kronor. Stipendiet delas ut till en eller flera författare – debutanter eller erfarna – som avser att skriva en svensk grundbok för högskolan. 2017 års stipendium kommer att prioritera kurslitteratur för lärarutbildningarna.

Syftet med stipendiet är att ge begåvade och ambitiösa författare tid att skriva. Vi välkomnar svenska manus som planeras att bli en bok som är baserad på utbildningens lärandemål. Om det är pedagogiskt motiverat får boken gärna innehålla digitalt extramaterial och webbstöd.

Juryn består av representanter från Natur & Kultur Akademisk. Alla inkomna manus granskas för utgivningsbeslut och prospektet kan därför inte lämnas till annat förlag. Senast 30 september 2017 vill vi ha din ansökan. Beslut meddelas via e-post och annonseras på Natur & Kulturs hemsida den 1 december 2017. Erhållen stipendiesumma utbetalas omgående till mottagaren som själv avgör hur pengarna ska användas. Vinnaren uppvaktas och erhåller därutöver sedvanlig royalty för boken.

Förlaget förbehåller sig rätten att inte dela ut stipendiet om inget bidrag motsvarar uppställda kvalitetskrav. Erhållen stipendiesumma är skattepliktig enligt gällande skattelagstiftning.

Ansökan skickas in via anmälningsformuläret, och ditt manus skickar du till akadstipendium@nok.se. Manuset behöver inte vara fullständigt vid ansökan, det vi vill ha är titel, författarens/författarnas bakgrund, synopsis, stilprov i form av exempelvis ett kapitel, målgrupp och vad som gör boken unik. Vid eventuella frågor om stipendiet, se vår FAQ eller kontakta marknadskoordinator Julia Markstedt.

Varmt välkommen med din utgivningsidé!

Natur & Kultur Akademisk

Tipsa/dela: